Koninklijke Schouwburg nieuwe locatie voor Prinsjesdag

woensdag 18 mei 2022, 9:36

DEN HAAG (PDC i) - Prinsjesdag vindt dit jaar niet in de Ridderzaal of in de Grote Kerk plaats, maar in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Dat heeft de Voorzitter van de Verenigde Vergadering i Jan Anthonie Bruijn i samen Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp i besloten.

De afgelopen twee jaar vond de Verenigde Vergadering i van de Staten-Generaal plaats in de Grote Kerk, maar vanwege de afschaling van de coronamaatregelen is de Koninklijke Schouwburg een betere plek. Dit zal tevens de eerste keer zijn dat Prinses Amalia i aanwezig zal zijn.

Vanwege de renovatie van het Binnenhof kan Prinsjesdag tot ten minste het einde van 2026 niet in de Ridderzaal plaatsvinden. Door de afschaling van de coronamaatregelen mogen er nu wel weer ceremonieel militairen opgesteld worden en meer gasten aanwezig zijn. De Grote Kerk is hiervoor niet geschikt, aangezien het gebied rondom de kerk in het geval van een calamiteit niet tijdig ontruimd kan worden door hulpdiensten. Dit is wel mogelijk bij de Koninklijke Schouwburg.

Bron: Eerstekamer.nl