Europa Vandaag: EU-kopstukken en Kamerleden op reis in het kader van vrede en veiligheid

donderdag 12 mei 2022, 14:40

Europa Vandaag brengt u dagelijks op de hoogte van de activiteiten in de Europese politiek. Geselecteerd en becommentarieerd door de redactie van Europa-Nu.nl. Raadpleeg dagelijks de rubriek om op de hoogte te blijven van Europese ontwikkelingen!

 
Europese militairen in uniform met geweren
Bron: flickr/European Defence Agency

Tweede Kamer op bezoek in Baltische staten

De dag nadat Finland een aanvraag voor lidmaatschap van de NAVO indiende (en Zweden hoogstwaarschijnlijk snel volgt) rond de NAVO-delegatie van de Tweede Kamer hun bezoek aan de Baltische staten af. Defensie krijgt ook ruim twee maanden na de start van de Russische invasie van Oekraïne nog steeds de volle politieke aandacht in Europa en de Europese Unie.


 
Charles Michel EU-Japan Summit
Bron: The Council of the European Union

Tweede dag top met Japan

Vroeg in de ochtend - Europese tijd - houdt voorzitter van de Europese Raad Charles Michel een rede voor het vredesmoment in Hiroshima. Symbolisch én actueel; het is het sluitstuk van het bezoek van Michel en Commissievoorzitter Von der Leyen aan Japan. Bovenaan de agenda stond hoe om te gaan met de Russische agressie in de Oekraïne.


En verder...

Eurocommissaris Timmermans i is in Nederland gebleven en zal de "Future For Nature Award Winners 2022" toespreken tijdens de prijsuitreiking in Arnhem.

Een weekend-tip voor de liefhebbers die het toch ontgaan is: zaterdagavond wordt de finale van het Eurovision Songfestival live uitgezonden. Niet dat de EU er bij betrokken is, maar wel heel Europees.

 

Europa in een oogopslag

 

Datum & tijd

Organisatie

Agenda

13 mei, 09:00

Europese Unie

EU-Japan Top: toespraak Michel

13 mei

Tweede Kamer

Werkbezoek Baltische staten

13 mei

Europese Commissie (Frans Timmermans)

Uitreiking "Future for Nature Award" i