Vacature | Tijdelijke ondersteuning voor Europarlementariër Paul Tang

Met dank overgenomen van P.J.G. (Paul) Tang i, gepubliceerd op donderdag 10 maart 2022.

Door Paul Tang op 10 maart 2022 Delen

De PvdA-Eurodelegatie zoekt op zeer korte termijn tijdelijke ondersteuning (3 maanden) voor PvdA Europarlementariër Paul Tang.

Context van de functie

Het Europees Parlement is een dynamische omgeving waar 705 politici uit 27 landen en in 24 talen samenwerken op complexe thema’s. Daarbinnen vormt de PvdA-fractie de grootste Nederlandse fractie met zes leden. Sinds september is Paul Tang voorzitter van de FISC- subcommissie in het Europees Parlement. Als voorzitter werkt hij binnen het Europees Parlement voor een eerlijke belastingheffing op nationaal, EU- en mondiaal niveau. Daarnaast werkt Paul Tang aan de strijd tegen de marktmacht van Big Tech, en het verduurzamen van de financiële sector. Wij zijn op zoek naar een gedreven (beleids-)medewerker die Paul Tang tijdelijk kan ondersteunen bij zijn werkzaamheden.

Gelet op het tijdelijke karakter van de werkzaamheden, behoren (een deel van) deze werkzaamheden tot het pakket:

Het meeschrijven aan een opiniestuk op het gebied van belastingen.

Monitoren discussies en rapporten op fiscaal en economisch gebied.

Voorbereiden interviews, meetings en lezingen/speeches.

(Tekstuele) content creatie voor sociale media.

Andere evenementen/media projecten van inhoudelijke begeleiding voorzien.

Ondersteuning praktische organisatie evenementen.

Het meewerken aan een campagne in Nederland op de thema’s van Paul Tang.

Functie-eisen en profiel:

De bereidheid om voor de periode van 3 maanden naar Brussel te verhuizen.

Goede sociale vaardigheden.

Kennis van, en zo mogelijk ervaring met, de Europese instellingen en de Europese besluitvormingsprocessen of met internationale organisaties. Kennis op het gebied van belastingzaken is een pre.

Uitstekende beheersing van het Engels.

Een afgeronde bachelorsdiploma en een masterstudie in minimaal afrondende fase op economisch of fiscaal gebied.

De standplaats is Brussel. Het gaat dan ook om een dynamische en zeer afwisselende baan in een internationale omgeving. De aanstelling is ter tijdelijke vervanging voor 3 maanden. De honorering is conform de salarisschalen van het Europees Parlement voor Accredited Parliamentary Assistants (APA’s) en ligt op een zeer aantrekkelijk niveau. Indiensttreding is bij voorkeur zo spoedig mogelijk, maar rond half april.

Solliciteren

Vragen, jouw korte motivatie en curriculum vitae met cijferlijst richt je aan PvdA- Eurodelegatie, t.a.v. Paul Tang, via paul.tang@europarl.europa.eu onder vermelding van: sollicitatie tijdelijke aanvulling team Paul Tang. De uiterste datum hiervoor is 16 maart 2021, 18.00u.