Kom online in actie voor Groningen | Doe Mee

Met dank overgenomen van Socialistische Partij (SP) i, gepubliceerd op woensdag 12 januari 2022.

Het is vernederend:

  • In Den Haag werd maandag het nieuwe kabinet gepresenteerd op het bordes van de Koning. In Groningen stonden op dat moment tienduizenden mensen in lange rijden urenlang in de kou op de stoep voor een beetje compensatie voor de aardbevingsschade.
  • Een week eerder maakte het kabinet bekend dat de gaswinning in Groningen mogelijk wordt verdubbeld.

Deze twee gebeurtenissen laten zien hoe Rutte en zijn kabinetten omgaat met de Groningers. Al jarenlang wachten tienduizenden gedupeerden in kapotte en onveilige huizen, maar het overheidsbeleid blijft falen.

Het is tijd voor meer respect voor Groningen!

Daarom komen we aanstaande zaterdag om 20.00 uur in actie met een groot fakkelprotest in de binnenstad van Groningen. Met dit protest willen we laten zien dat we het falende overheidsbeleid niet accepteren. Het wordt tijd dat de veiligheid van Groningers voorop komt te staan én dat er ruimhartige financiële compensatie komt voor alle gedupeerden.

Ook jij kunt online meedoen met deze actie.

Ik doe online mee met deze actie!

Hoe doe je mee?

  • Kom dan zaterdag om 20.00 uur naar de Vismarkt in Groningen en loop mee!
  • Maar je kunt ook online meedoen. Meld je dan hierboven aan voor de actie en wij sturen je binnenkort instructies en een link om online mee te doen.

Respect voor Groningen

Respect voor Groningen betekent dat er een crisisaanpak moet komen die zorgt voor rechtvaardige schadeafhandeling en versterking, waarbij de veiligheid voorop staat, er wettelijk wordt vastgelegd dat de gaskraan dicht gaat en er een financiële compensatie voor iedereen komt.

Initiatiefnemers

Initiatiefnemers van deze actie zijn de Groninger Bodem Beweging (GBB), het Groninger Gasberaad, Chris Garrit en Sandra Beckerman.