Nederland moet voorloper zijn in groene industrie

Met dank overgenomen van Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) i, gepubliceerd op maandag 13 december 2021.

Op 13 december is een opinieartikel van onze voorzitter, Daphne Lodder, en de landelijk voorzitter van de JD, Joris Hetterscheid, verschenen in het NRC Handelsblad. Hierin bepleiten wij dat de kansen voor een nieuwe klimaatpolitiek voor het oprapen liggen.

Nederland staat continu onderaan de lijsten van Europese landen als het gaat om het omlaag brengen van broeikasgassen. Als we op de huidige voet doorgaan behaalt Nederland slechts een CO2-reductie van 39 tot 49 procent in 2030. Dat is zelfs onder de Europese doelstelling; een nieuw kabinet moet meer ambitie tonen. Zowel de JOVD als de Jonge Democraten verwachten dan ook meer van onze moederpartijen, de VVD en D66. De Europese doelstelling van 55 procent CO2-reductie in 2030 moet in ieder geval gehaald worden, maar wat ons betreft gaat Nederland mikken op een reductie van 60 procent. Om dit ambitieuze doel te halen moet alles uit de kast worden gehaald; het vervuiler-betaalt-principe, een groene industriepolitiek en een gemeenschappelijke Europese energiemarkt.

Lees hier verder.