Brief aan vakcommissies - werkprogramma van de Europese commissie voor 2022

1.

Kerngegevens

Officiële titel Brief aan vakcommissies - werkprogramma van de Europese commissie voor 2022
Document­datum 29-10-2021
Publicatie­datum 29-10-2021
Commissie(s) Europese Zaken (EU)
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

datum 28 oktober 2021

ons kenmerk 21-EU-B-013

pagina 1/1

betreft Prioriteringsexercitie Commissiewerkprogramma 2022

bijlage EU-voorstel: Werkprogramma Europese Commissie 2022 COM (2021) 645

Aan (fungerend) voorzitters van de vaste Kamercommissies in de Tweede Kamer

Commissie Europese Zaken

Prinses Irenepad 1

2595 BG ’s-Gravenhage

T 070 318 2013

E cie.eu@tweedekamer.nl

Geachte (fungerend) voorzitter,

Graag deel ik met u het werkprogramma van de Europese Commissie voor 2022. Het werkprogramma is een overzicht van de EU-voorstellen die in het komende jaar verschijnen en is daarmee een kans om vooruit te blikken op de Europese beleidsagenda in het komende jaar. Het Reglement van Orde van de Tweede Kamer schrijft daarnaast voor dat de Kamer jaarlijks een selectie van EU-prioriteiten maakt op basis van het werkprogramma.

Namens de vaste commissie voor Europese Zaken nodig ik daarom uw commissie uit om, na ommekomst van de kabinetsappreciatie (verwacht begin december), een voordracht te doen inzake de Europese prioriteiten op uw beleidsterrein.

De vaste commissie voor Europese Zaken heeft een coördinerende rol bij de prioritering van EU-dossiers. Namens onze commissie is het lid Kamminga (VVD) graag bereid de prioriteringsexercitie in toe te lichten in, met name, de EU-intensieve commissies.1 Mevrouw Kamminga maakt graag van de gelegenheid gebruik om tevens met u van gedachten te wisselen over uw ervaringen met de parlementaire werkwijze rondom EU-dossiers.

Onderwerpen die besproken kunnen worden zijn onder andere de beïnvloedingsmogelijkheden van de Kamer, de samenwerking tussen de commissie EUZA en de vakcommissies en de EU-informatievoorziening. De opgehaalde input zal gebruikt worden voor een kort rapport met zo nodig voorstellen voor aanscherping van de Kamerbrede EU-werkwijze.

Hoogachtend,

De fungerend voorzitter van de vaste commissie voor Europese Zaken

namens deze,

de griffier van de vaste commissie voor Europese Zaken

Buisman

1 Op basis van het werkprogramma en frequentie EU-raden zijn dat op dit moment FIN, J&V, I&W, LNV, EZK en DIZA.


 
 
 
 

3.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.