Verslag - Voorstel van wet van de leden Bisschop en Kwint tot wijziging van de Wet op het primair onderwijs, de Wet op de expertisecentra, de Wet op het voortgezet onderwijs en de Wet educatie en beroepsonderwijs in verband met de afschaffing van het lerarenregister en het registervoorportaal

Dit verslag is onder nr. E toegevoegd aan wetsvoorstel 35145 - Initiatiefvoorstel Afschaffing van het lerarenregister en het registervoorportaal i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Voorstel van wet van de leden Bisschop en Kwint tot wijziging van de Wet op het primair onderwijs, de Wet op de expertisecentra, de Wet op het voortgezet onderwijs en de Wet educatie en beroepsonderwijs in verband met de afschaffing van het lerarenregister en het registervoorportaal; Verslag
Document­datum 19-10-2021
Publicatie­datum 19-10-2021
Nummer KST35145E
Kenmerk 35145, nr. E
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2021

2022

35 145

Voorstel van wet van de leden Bisschop en Kwint tot wijziging van de Wet op het primair onderwijs, de Wet op de expertisecentra, de Wet op het voortgezet onderwijs en de Wet educatie en beroepsonderwijs in verband met de afschaffing van het lerarenregister en het registervoorportaal

VERSLAG VAN DE VASTE COMMISSIE VOOR ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAP1

Vastgesteld 19 oktober 2021

De memorie van antwoord van de initiatiefnemers en de reactie van de regering op de in het voorlopig verslag gestelde vragen hebben de commissie aanleiding gegeven tot het maken van de volgende opmerkingen en het stellen van de volgende vragen.

De commissie constateert dat de initiatiefnemers menen dat het vrijwillig register ook zonder wettelijke basis kan voortbestaan, terwijl de regering stelt dat met het wegvallen van de wettelijke basis het vrijwillig register zou moeten worden beëindigd. De commissie verzoekt de initiatiefnemers en de regering om dit nader toe te lichten, zo mogelijk in afstemming met elkaar, en te verhelderen onder welke voorwaarden voortbestaan van het vrijwillig register al dan niet mogelijk is.

Bij tijdige ontvangst van de gevraagde toelichting acht de commissie het wetsvoorstel gereed voor plenaire behandeling op een nader te bepalen datum.

De voorzitter van de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Verkerk

De griffier van de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Dragstra

1 Samenstelling: Essers (CDA), Ganzevoort (GL), Van Strien (PVV), Van Apeldoorn (SP), Atsma (CDA), Pijlman (D66), (ondervoorzitter), Schalk (SGP), Klip-Martin (VVD), De Bruijn-Wezeman (VVD), Baay-Timmerman (50PLUS), Beukering (Fractie-Nanninga), A.J.M. van Kesteren (PVV), De Blécourt-Wouterse (VVD), Vos (PvdA), Van der Burg (VVD), Dessing (FVD), Doornhof (CDA), Veldhoen (GL), Vendrik (GL), Van der Voort (D66), De Vries (Fractie-Otten), Nanninga (Fractie-Nanninga), Raven (OSF) Verkerk (CU), (voorzitter), Prast (PvdD) en Fiers (PvdA).

kst-35145-E ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2021

Eerste Kamer, vergaderjaar 2021-2022, 35 145, E


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.