Nader rapport inzake Wijziging van de Wet justitiële en strafvorderlijke gegevens ter implementatie van Europese regelgeving over het Europees strafregisterinformatiesysteem

1.

Kerngegevens

Officiële titel 35916 Nader rapport inzake Wijziging van de Wet justitiële en strafvorderlijke gegevens ter implementatie van Europese regelgeving over het Europees strafregisterinformatiesysteem
Document­datum 24-09-2021
Publicatie­datum 24-09-2021
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

Directie Wetgeving en Juridische Zaken

Sector Straf- en

sanctierecht

Turfmarkt 147

2511 DP Den Haag

Postbus 20301

2500 EH Den Haag

www.rijksoverheid.nl/jenv

Registratienummer

3460477

Aan de Koning

Datum

16 september 2021

Onderwerp

Nader rapport inzake het voorstel van wet tot wijziging van de Wet justitiële en strafvorderlijke gegevens ter implementatie van Europese regelgeving over het Europees strafregisterinformatiesysteemBesluit houdende wijziging van het Besluit verplichte geestelijke gezondheidszorg in verband met de aanwijzing van de gegevens die

Europese regelgeving over het Europees strafregisterinformatiesysteem

Blijkens de mededeling van de Directeur van Uw kabinet van 13 juli 2021,

nr. 2021001358, machtigde Uwe Majesteit de Afdeling advisering van de Raad van State haar advies inzake het bovenvermelde voorstel van wet rechtstreeks aan mij te doen toekomen. Dit advies, gedateerd 21 juli 2021, nr. W16.21.0203/II, bied ik U hierbij aan.

Het voorstel geeft de Afdeling advisering van de Raad van State geen aanleiding tot het maken van inhoudelijke opmerkingen.

Aan de redactionele opmerking van de Afdeling om in de toelichting de transponeringstabel uit te splitsen naar de leden van de artikelen van de verordening en de richtlijn is geen gevolg gegeven. Het uitsplitsen naar de leden van de artikelen zou een aanzienlijk langere transponeringstabel opleveren, terwijl voor nagenoeg alle leden van ieder artikel van de verordening en de richtlijn naar dezelfde bepaling in de implementatieregeling kan worden verwezen of met dezelfde toelichting kan worden volstaan. Het uitsplitsen naar artikelleden komt in dit geval de overzichtelijkheid niet ten goede.

Ik moge U verzoeken het hierbij gevoegde voorstel van wet en de memorie van toelichting aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal te zenden.

De Minister voor Rechtsbescherming,

Sander Dekker

1Pagina0van1


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.