Brief regering; Wijziging van de Gemeenschappelijke regeling Brabants Historisch Informatie centrum - Besluit houdende deelneming in de gemeenschappelijke regeling Brabants Historisch Informatie Centrum

Deze brief is onder nr. 2 toegevoegd aan dossier 34500 - Besluit houdende deelneming in de gemeenschappelijke regeling Brabants Historisch Informatie Centrum.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Besluit houdende deelneming in de gemeenschappelijke regeling Brabants Historisch Informatie Centrum; Brief regering; Wijziging van de Gemeenschappelijke regeling Brabants Historisch Informatie centrum
Document­datum 17-08-2021
Publicatie­datum 31-08-2021
Nummer KST994940
Kenmerk 34500, nr. 2
Commissie(s) Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

1/2

Staten-Generaal

Vergaderjaar 2020-2021

34 500    Besluit houdende deelneming in de gemeenschappelijke

regeling Brabants Historisch Informatie Centrum

Nr. 2    Brief van de minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media

Aan de Voorzitters van de Eerste en van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 17 augustus 2021

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel heeft besloten, na toestemming van de gemeenteraad, toe te willen treden tot de Gemeenschappelijke Regeling Brabants Historisch Informatie centrum onder de voorwaarden zoals die thans voor de deelnemers gelden. De toetreding leidt tot een beperkte wijziging van de gemeenschappelijke regeling.

Hierbij bied ik u aan de wijziging van de Gemeenschappelijke regeling Brabants Historisch Informatie centrum in verband met de toetreding van de gemeente Boxtel1. Met deze wijziging wordt de toetreding van de gemeente Boxtel tot de gemeenschappelijke regeling geregeld. Tevens worden in de wijzigingsregeling drie wijzigingen doorgevoerd van technische aard. De financiële bijlage bij de gemeenschappelijke regeling was achterhaald en is verwijderd. Gemeente Haaren is per 1 januari 2021 opgeheven en geen onderdeel meer van de gemeenschappelijke regeling. De gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel zijn per 1 januari 2017 heringedeeld tot gemeente Meierijstad, dit is aangepast. De overige deelnemers zijn reeds akkoord gegaan met de wijzigingen.

De voorlegging van het deelnamebesluit geschiedt in het kader van artikel 97, tweede lid, van de Wet gemeenschappelijke regelingen. Dit artikel biedt uw Kamer gedurende vier weken de mogelijkheid om de wens kenbaar te maken dat de inwerkingtreding van dit besluit bij wet geregeld wordt. Indien u van deze mogelijkheid geen gebruik maakt zal het besluit tot deelneming na afloop van deze termijn gepubliceerd worden in de Staatscourant, waarbij de gewijzigde gemeenschappelijke regeling als bijlage bij de toelichting wordt gevoegd. Het besluit tot deelneming zal in werking treden op een bij afzonderlijk inwerkingtredingsbesluit te bepalen tijdstip.

Een gelijkluidende brief heb ik gezonden aan de voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal.

De minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media,

  • A. 
    Slob

Ter griffie van de Eerste en van de Tweede Kamer der Staten-Generaal ontvangen op 17 augustus 2021.

De wens dat de deelneming door het Rijk krachtens een wet dient te geschieden kan door of namens een van beide Kamers of door ten minste vijftien leden van de Eerste Kamer dan wel dertig leden van de Tweede Kamer te kennen worden gegeven uiterlijk op 16 september 2021.

1

Raadpleegbaar via www.tweedekamer.nl


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.