Europese klimaatplannen: van woorden naar daden

Met dank overgenomen van Democraten 66 (D66) i, gepubliceerd op woensdag 14 juli 2021.

Vandaag presenteert de Europese Commissie haar plannen om de hogere Europese klimaatdoelen ook écht te halen. D66 drong al lang aan op deze hogere doelen en concrete maatregelen. Die komen er nu. Dat is goed nieuws, want vrij zijn begint met een stevige klimaataanpak.

14.07.2021

Doelen echt halen

D66 heeft zich in Europa jarenlang ingezet voor hogere klimaatdoelen. Doelen stellen is belangrijk, maar weten hoe je deze doelen wilt halen is minstens net zo belangrijk. Nu komt de Europese Commissie met de plannen om die klimaatdoelen ook echt te halen. Dat is goed nieuws, want Europa kan dit. Tal van elektronische apparaten en auto’s zijn vandaag de dag al schoner, omdat we in Europa de lat hoger legden dan waar ook ter wereld.

Daarom steunt D66 Europese plannen die doorpakken en die lat weer hoger te leggen voor fabrieken, auto’s, huizen, de landbouw en de opwekking van energie. Die lat moet ook gehaald worden door spullen die van buiten de EU hier naartoe worden verscheept om verkocht te worden. We steunen grote investeringen in deze omslag, zodat we de groene economie een flinke zet geven en mensen daarin aan het werk kunnen.