Nieuwe bewindspersonen: Tom de Bruijn en Steven van Weyenberg

Met dank overgenomen van Democraten 66 (D66) i, gepubliceerd op woensdag 14 juli 2021.

Omdat de formatie minder snel gaat dan gehoopt en de werkdruk groot is, heeft het kabinet besloten die posten tijdelijk in te vullen. We rekenen erop dat deze benoemingen voor een korte periode zullen zijn en dat er zo spoedig mogelijk een nieuw kabinet aantreedt.

14.07.2021

Sigrid Kaag, partijleider:

“In augustus gaan we weer met frisse energie verder. Dan beginnen ook twee nieuwe interim-bewindspersonen namens D66. Zoals jullie weten, heeft Stientje van Veldhoven een nieuwe functie. Daarnaast neemt Wouter Koolmees naast zijn ministerschap van Sociale Zaken en Werkgelegenheid al maandenlang ook de taken van de staatssecretaris over. En ik combineer al een tijdlang twee ministerschappen.

Ik ben heel blij dat Tom de Bruijn bereid is de functie van minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking te bekleden. Hij heeft zijn sporen verdiend onder meer als topdiplomaat in Brussel, waar hij jarenlang de Nederlandse permanent vertegenwoordiger bij de Europese Unie was. Ook was hij voor D66 wethouder in Den Haag.

Steven van Weyenberg zal beëdigd worden als Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat. Hij is een van onze meest ervaren Kamerleden en was de afgelopen jaren vicefractievoorzitter. Ik waardeer het zeer dat Steven bereid is deze taak op zich te nemen. Naast deze twee benoemingen zal de VVD een staatssecretaris voor Sociale Zaken aanstellen.”