Wie antistoffen kan aantonen krijgt geen coronapas

Met dank overgenomen van Forum voor Democratie (FVD) i, gepubliceerd op zaterdag 12 juni 2021.

De EU laat zijn ware gezicht zien. Wie antistoffen heeft na een eerdere coronabesmetting zou van de EU de coronapas krijgen om te reizen, maar wat blijkt? FVD ontdekt dat je niet mag bewijzen dat je antistoffen hebt. Dit is pure discriminatie van ex-coronapatiënten en dat moet veranderen.

Het EU Digital Covid Certificate, zoals de reispas officieel heet, maakt reizen in Europa eenvoudiger als de houder gevaccineerd is tegen covid-19, een negatieve PCR-test heeft van niet ouder dan 72 uur of antistoffen heeft na een eerdere covid-besmetting, zo wil het verhaal. Maar wat blijkt? De criteria voor die laatste optie zijn zo gekozen, dat je niet mag bewijzen dat je antistoffen hebt.

Dat klinkt te gek voor woorden en dat is het ook. Met een bloedtest, de zogenaamde serologische test, kan een laboratorium nagaan of je neutraliserende antistoffen hebt en dus beschermd bent tegen corona. Bloedbank Sanquin doet dat onderzoek bijvoorbeeld al sinds het begin van de epidemie en concludeert op basis van deze tests dat inmiddels ruim de helft van hun donoren antistoffen heeft (1).

In Israël, waar de eerste coronapas ter wereld het leven zag, kun je het serologische testcertificaat uploaden naar het ministerie van Volksgezondheid en dan krijg je gewoon de coronapas, zoals het hoort (2). Maar volgens de EU is iemand met antistoffen uitsluitend iemand van wie in het afgelopen halfjaar een positieve PCR-test geregistreerd staat. Dat staat te lezen op de website van het Europees Parlement, dat daar doodleuk aangeeft dat bewijzen dat je corona hebt gehad met een serologische test, niet toegestaan is. ‘Antibody testing is not recognised,’ staat er (3), wat betekent dat zij de antistoffentest ofwel de serologische test niet erkennen.

Discriminatie ex-coronapatiënten

Terwijl: dit is de enige test die daadwerkelijk kan aantonen of iemand beschermd is of niet. Door alleen mensen de coronapas te geven die in het afgelopen halfjaar een positieve test hebben gedaan, die bovendien ook nog ergens geregistreerd moet staan, discrimineert de EU ex-coronapatiënten. Iedereen die corona heeft gehad sinds begin 2020 en iedereen die het afgelopen halfjaar niet testte, maar de ziekte wel doormaakte, vist zo ten onrechte achter het net, terwijl ze mogelijk wel antistoffen hebben. Dit treft heel veel mensen, want volgens Jaap van Dissel hebben al zo’n 5 miljoen Nederlanders corona gehad.

De reden dat je van de EU niet mag bewijzen dat je antistoffen hebt, is dat zij beweren dat serologische tests niet betrouwbaar genoeg zouden zijn (4). Een farce, want Israel doet het en de Amerikaanse FDA heeft maar liefst 81 serologische tests goedgekeurd (5), wat bewijst dat ze werken. Ze zijn van gerespecteerde fabrikanten zoals Abbott, Roche en Siemens. Bovendien gebruikt onze eigen bloedbank Sanquin de serologische test voor het vaststellen van antistoffen, en zijn er talloze Nederlandse laboratoria die deze testen aanbieden en immuniteitscertificaten verstrekken. Vier maanden na de lancering van de coronapas gaat de EU nog eens rustig kijken of ze het verbod op bewijzen dat je antistoffen hebt, intact laten, wat een gotspe is.

In Nederland wordt het EU Digital Covid Certificate geïntegreerd in de CoronaCheck-app. Of de Nederlandse criteria afwijken van die van de EU is onduidelijk. Op Rijksoverheid.nl staat: ‘Voor het gebruik van een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs in Nederland wordt nog gewacht op adviezen van de Gezondheidsraad en het OMT’ (6). Dan is het zaak om in Nederland wél de mogelijkheid te bieden aan mensen om te bewijzen dat ze neutraliserende antistoffen hebben. Maar de voortekenen zijn niet hoopgevend. Het Franse parlement volgt het EU-beleid al.

Levenslang antistoffen

Het verbod op het aantonen van neutraliserende antistoffen is des te krankzinniger als je weet dat die antistoffen niet beperkt blijven tot een halfjaar na besmetting. Uit een belangwekkende publicatie in het gezaghebbende wetenschappelijke tijdschrift Nature op 24 mei, blijkt dat veel mensen die besmet zijn geweest met covid-19, waarschijnlijk het grootste deel van hun leven antistoffen maken tegen het virus (7).

De studie onder leiding van Ali Ellebedy, immunoloog aan Washington University, levert bewijs dat immuniteit veroorzaakt door een covidinfectie buitengewoon langdurig is en daarmee veel langer duurt dan de EU en het OMT veronderstellen. Dat zij nog steeds vol durven houden dat antistoffen na een halfjaar weg zijn en dat iedereen die het virus heeft gehad, nog altijd gevaccineerd moet worden, is een regelrechte ontkenning van de wetenschap.

De criteria voor het EU Digital Covid Certificate kunnen zelfs besmetting in de hand werken. Iedereen die het afgelopen halfjaar een vals positieve uitslag kreeg en dus helemaal geen antistoffen heeft, krijgt van de EU wel gewoon de reispas. Deze mensen kunnen overal ter wereld anderen besmetten. Bovendien geven de coronavaccins geen 100% bescherming, waardoor een deel van de ingeënte mensen het virus nog steeds krijgt en overdraagt. En ouderen met een slecht functionerend immuunsysteem maken ook met het vaccin geen antistoffen aan tegen corona, maar mogen toch reizen en anderen besmetten. Terwijl iedereen die bij een lab kan bewijzen dat hij antistoffen heeft, voor elke reisbeweging naar de teststraat moet. Het is de wereld op zijn kop.

Gehoorzaamheidstraining

De vraag is waarom je van de EU niet mag bewijzen dat je antistoffen hebt. Waar het mogelijk op neerkomt is dit: wie niet meeloopt in de tredmolen van vaccinaties en PCR-testen, mag niet meer meedoen, of je nu beschermd bent tegen corona of niet. Een gehoorzaamheidstraining, losgezongen van hoogstaand wetenschappelijk onderzoek, die

het ware gezicht van de EU toont. Men lijkt totaal niet geïnteresseerd in de vraag of mensen daadwerkelijk beschermd zijn tegen corona, het enige doel lijkt het voor iedereen onontkoombaar maken van vaccinatie, of je zult je hele leven lang op eigen kosten testen moeten doen en zonder dat bijna nergens meer heen mogen.

Ook degenen die een positieve PCR-test van het afgelopen halfjaar kunnen overleggen en op basis daarvan de coronapas krijgen, komen na dat halfjaar van een koude kermis thuis. Daarna zijn ze volgens de EU niet meer beschermd, wordt de pas ingetrokken en mag je je begeven naar de vaccinatietent. Aangezien uit het onderzoek in Nature blijkt dat bescherming jarenlang aanhoudt zouden deze mensen in plaats daarvan een serologische test kunnen doen, waaruit dan wellicht blijkt dat ze ook na dat halfjaar nog gewoon antistoffen hebben, maar die weg wordt bewust afgesneden.

Controlesysteem

De politieke elite lijkt uit op een controlesysteem waarbij iedereen om de zoveel tijd een ‘prik’ moet komen halen, anders worden je rechten beperkt om te reizen en om evenementen, theaters en mogelijk horeca te bezoeken, of je nu beschermd bent tegen corona of niet. Ook wie jubelend zijn coronavaccinatie in de arm heeft laten prikken en denkt dat het daarbij blijft, komt er later dit jaar nog achter dat ook zijn of haar coronapas een beperkte geldigheid heeft.

Waarschijnlijk wordt de geldigheid begrensd op mogelijk een halfjaar, waarna iedereen weer mag komen opdraven voor een ‘boostervaccin’. Doe je het niet maar heb je nog antistoffen? Dat mag je niet bewijzen en de geldigheid van je pas vervalt. Wie denkt dat dit een ver van mijn bed show is: voor volgend jaar en 2023 heeft Hugo de Jonge al 60 miljoen vaccins besteld bij voornamelijk BioNTech/Pfizer om iedereen twee doses per jaar te geven (8).

Iedereen wordt in een eeuwigdurende cyclus van hervaccinatie geduwd en dat wordt digitaal vastgelegd, zodat je overal toegang kan worden geweigerd, ook al kun je aantonen dat je middels antistoffen beschermd bent tegen corona. Dat laatste lijkt voor de nieuwe EU-coronadictatuur niet ter zake te doen. Je bent gehoorzaam of niet en naar aanleiding daarvan word je beloond of niet. Wie niet meedoet krijgt straf, ook al heb je aantoonbaar antistoffen tegen corona.

1.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5234367/helft-heeft-antistoffen-maar-hoe-lang-duurt-die-bescherming

2.

https://corona.health.gov.il/en/directives/green-pass-faqs/

3.

https://www.europarl.europa.eu/news/en/headlines/society/20210520STO04404/travel-safely-with-the-eu-digital-covid-certificate

4.

https://www.france24.com/en/live-news/20210522-the-european-covid-certificate-a-user-s-guide

5.

https://www.fda.gov/medical-devices/coronavirus-disease-2019-covid-19-emergency-use-authorizations-medical-devices/eua-authorized-serology-test-performance

6.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/wat-is-het-eu-digitaal-corona-certificaat

7.

https://www.nature.com/articles/d41586-021-01442-9

8.

https://www.parool.nl/nederland/nederland-koopt-nog-60-miljoen-vaccins-want-corona-is-een-blijvertje~bd0dbfee/