Pakistaans echtpaar Shafqat en Shagufta vrijgesproken

Met dank overgenomen van G.J.M. (Gert-Jan) Segers i, gepubliceerd op donderdag 3 juni 2021, 14:54.

Als we de berichten uit Pakistan mogen geloven, zullen Shafqat en Shagufta zeven jaar na het uitspreken van hun doodvonnis tóch vrijkomen en dat is onvoorstelbaar goed nieuws. Het maakt duidelijk dat je uitspreken en het opvoeren van internationale druk op landen als Pakistan heel hard nodig is en letterlijk levens kan redden.

Na eerst Asia Bibi en nu Shafqat en Shagufta zien we tegelijkertijd hoe levensbedreigend de blasfemiewetten van Pakistan voor christenen nog steeds zijn. We hebben jaren voor hun levens moeten strijden, samen met christelijke organisaties en de laatste jaren met ons Kamerlid Joël Voordewind voorop. De komende jaren zetten we - en ik ook persoonlijk - de strijd voort. De strijd tégen de onrechtvaardige wetten in Pakistan en andere landen en vóór de rechten van christenen en andere minderheden, die in grote delen van de wereld nog steeds onder druk staan.

Het is voor Shafqat en Shagufta en hun advocaat Saif-ul-Malook nu zaak dat zij een veilig heenkomen krijgen. Ik vind dat Nederland moet doen wat zij kan om daaraan bij te dragen en zich gastvrij moet opstellen. Samen met ChristenUnie-Kamerlid Don Ceder vraag ik het kabinet om zich in te zetten voor een plek waar Shafqat en Shagufta om hun leven na al die jaren in veiligheid opnieuw op kunnen bouwen.