Democratie op Woensdag: Vervult de Nationale Ombudsman de functie van de "club" waar Rutte voor pleit?

woensdag 12 mei 2021, 15:00

DEN HAAG (PDC i) - Elke week lanceert PDC op Twitter een poll over een actueel politiek onderwerp. Omwille van Hemelvaartsdag morgen wordt Democratie op Donderdag eenmalig Democratie op Woensdag. Aan de hand van 2 antwoordmogelijkheden kan je je mening geven over een stelling of vraag. De resultaten van de vorige poll én de nieuwe poll worden elke donderdag op Parlement.com gepubliceerd.

Nieuwe poll

Rutte presenteerde maandag in Nieuwsuur 'radicale voorstellen' voor een nieuwe bestuurscultuur. Eén van de opmerkelijkste voorstellen die hij deed was die van "een club" tussen het kabinet en de Kamer die burgers helpt als ze een probleem hebben bij de overheid.

Vervult de Nationale Ombudsman al de functie van de "club" waar Rutte voor pleit en is dit dus een zinloos voorstel?

Vorige poll

Op 30 april presenteerde informateur Tjeenk Willink zijn eindverslag met zijn aanbevelingen over de volgende stappen in de formatie. De Tweede Kamer gaat hier vandaag, woensdag 12 mei, over in debat.

Is het onverantwoord dat het Kamerdebat over de kabinetsformatie tot na het reces is uitgesteld?

De uitgebrachte stemmen op Twitter zijn evenwichtig verdeeld: een kleine meerderheid, 53%, vindt dat dit eerder moest gebeuren. Daartegenover 47% van de stemmers die hier geen probleem in ziet.

Bert van den Braak: week uitstel van formatie onbegrijpelijk