Gevaren van coronavaccins

Met dank overgenomen van Forum voor Democratie (FVD) i, gepubliceerd op dinsdag 23 maart 2021.

1.

Professor microbiologie waarschuwt over ‘De gevaren van coronavaccins’

Terwijl Hugo de Jonge ondanks vele sterfgevallen weer vrolijk verder laat prikken met AstraZeneca, waarschuwt professor microbiologie Sucharit Bhakdi voor de grote risico’s die kleven aan coronavaccins. ‘Gevaccineerden hebben geen idee van het mogelijke gevaar dat ze lopen.’

‘Gewoon de prik zetten, van een frikadel weet je ook niet wat erin zit,’ schamperde Hugo de Jonge (1) eerst nog, maar toen werd de oud-basisschoolleraar door medicijnautoriteit CBG gedwongen om het vaccinatieprogramma met AstraZeneca tijdelijk stil te leggen.

Dit na tal van gevallen waarin jonge mensen tussen de 20 en 50 jaar na vaccinatie getroffen werden door bloedproppen in de hersenen, gecombineerd met een tekort aan bloedplaatjes en bloedingen, wat tot dramatische sterfgevallen leidde (2, 3).

Blijven de overledenen in Europa dikwijls anoniem, in Amerika niet. Familieleden zoeken daar de media op met hun schrijnende verhalen. De 56-jarige Amerikaanse verloskundige Gregory Michael stierf na een vermoedelijke catastrofale reactie op het Pfizer-vaccin, schreef de DailyMail (4). Zijn weduwe Heidi Neckelmann zegt dat haar man kerngezond was totdat hij de prik kreeg op 18 december. Ze zei: ‘Mijn man had gesprekken met de doktoren die zeiden dat het vaccin zeer waarschijnlijk de oorzaak was.’

Een expert op het gebied van bloedaandoeningen van de Johns Hopkins University, dr. Jerry L. Spivak, beaamde dat in de New York Times. Hij zei: ‘Ik denk dat het een medische zekerheid is dat het vaccin ermee te maken heeft.’ (5)

Hartverscheurend

Even hartverscheurend was het overlijden van de 39-jarige Amerikaanse Kassidi Kurill, een jonge moeder van een 9-jarig meisje, wier hart, lever en nieren ermee stopten na haar tweede dosis van het Moderna-vaccin. Er was niet eens tijd om afscheid te nemen. Volgens haar vader werd ze gelijk ziek na de injectie en had ze geen medische problemen of bestaande aandoeningen (6). Wereldwijd duiken berichten op dat ouderen in verpleeghuizen stierven aan corona, maar pas nadat zij waren gevaccineerd. Bijvoorbeeld in woonzorgcentrum Huis ter Wijck in Beverwijk, waar in een maand tijd 26 bewoners aan de ziekte overleden na de eerste vaccinatieronde (7). Het was ‘een van de zwartste maanden uit de geschiedenis’, staat in een brief die ViVa! Zorggroep aan de bewoners verstuurde (8).

Of de 85-jarige Jan van Hees uit Heteren, die begin maart een van de 87 mensen was die na het krijgen van een coronavaccin overleed, maar aan corona. Hij kreeg een kleine week na de vaccinatie corona en testte positief, vertelde zijn zoon Jan Willem van Hees. Volgens de zoon kwam zijn vader nooit ergens, behalve die ene keer op de priklocatie (9).

Beweert toezichthouder EMA nu dat het vaccin ‘veilig’ is, toch erkent zij wel dat een verband tussen tromboseklachten in combinatie met de bloedplaatjes en het vaccin niet uit te sluiten valt. Desondanks oordeelt de EMA dat ‘de voordelen opwegen tegen de nadelen’ (10). Toch is dat maar de vraag, want de leeftijdsgroep tussen de 20 en 50 jaar loopt ook slechts een miniem risico om te sterven aan corona.

Professor waarschuwt

Professor Sucharit Bhakdi, oud-hoofd van het Institute of Medical Microbiology and Hygiene aan de University of Mainz, is van mening dat er grote risico’s kleven aan coronavaccinatie. ‘Er zijn ernstige zorgen dat de goedkeuring van de COVID-19-vaccins door de EMA voorbarig was,’ schrijft hij met associate professor Michael Palmer namens Doctors for Covid Ethics in een open brief aan de EMA. Ze waarschuwen voor mogelijke auto-immuunreacties, afwijkingen in de bloedstolling, beroerte en inwendige bloedingen, ‘ook in de hersenen, het ruggenmerg en het hart’ (11, 12).

‘Gevaccineerden hebben geen idee van het mogelijke gevaar dat ze lopen,’ zegt professor Bhakdi in een begeleidende video (13). ‘Bijna niemand realiseert zich dat na vaccinatie tienduizenden kopieën van het virusgen je lichaam binnendringen en cellen binnenkomen die het virus normaliter niet bereikt. Weinigen beseffen dat dit auto-aanvalsgebeurtenissen kan veroorzaken. Dit omdat het immuunsysteem misleid is door te geloven dat het virus er is om bestreden te worden.’

De microbioloog legt in detail uit hoe dat proces verloopt. ‘Het vaccin komt in de bloedbaan en dringt cellen binnen die de bloedvaten bekleden. Het zet deze aan om het virusproteïne te maken. Er kunnen dan twee gevaarlijke dingen gebeuren. Ten eerste verschijnen er veel exemplaren van het virus spike-eiwit op het celoppervlak.’

Bhakdi stelt dat deze bloedplaatjes direct kunnen binden en activeren en dat brengt bloedstolling teweeg. ‘Ten tweede kunnen de cellen die het spike-eiwit produceren, worden aangetrokken door ons eigen immuunsysteem. Het immuunsysteem is immers getraind om cellen die het virus produceren te herkennen en te vernietigen. Schade aan de voering van het bloedvat en bloedstolling kan worden verwacht.’

Fatale gevolgen

Het effect wordt volgens Bhakdi waarschijnlijk versterkt bij personen die hun tweede vaccinatie krijgen, en bij patiënten die kort voor of na vaccinatie besmet zijn met een coronavirus. ‘Dit kan heel goed hebben bijgedragen aan de waargenomen sterfgevallen in bejaardentehuizen. En er zijn natuurlijk gevallen bekend van ernstige ziekte en sterfgevallen op jonge en middelbare leeftijd vanwege ernstige verstoringen van de bloedstolling.’

Stolselvorming in de bloedvaten is altijd potentieel levensbedreigend. ‘Als zich stolsels vormen op kwetsbare plaatsen in de hersenen, de wervelkolom of het hart, kan een onderbreking van de bloedstroom onomkeerbare en zelfs fatale gevolgen hebben,’ zegt hij.

De vaccinproducenten weten dat er grote risico’s zijn. In de bijsluiter van het Pfizer-BioNTech vaccin staat bijvoorbeeld: ‘Bijwerkingen, waarvan sommige ernstig kunnen zijn, kunnen duidelijk worden bij meer wijdverbreid gebruik van het Pfizer-BioNTech COVID-19-vaccin (14).’ Desondanks zijn de farmaceuten nooit aansprakelijk, want die aansprakelijkheid hebben ze afgeschoven op de nationale overheden.

Uit de data van het Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) blijkt dat er tot 11 maart 1739 mensen in Amerika overleden na toediening van een coronavaccin (15), maar volgens de CDC heeft VAERS geen patronen in de doodsoorzaak ontdekt die zouden duiden op een veiligheidsprobleem met coronavaccins.

Geen anti-vaxxers

Bhakdi en zijn collega’s zijn geen anti-vaxxers. De artsen steunen het gebruik van nieuwe medische interventies in principe, maar, zo stellen zij: ‘Er zijn ernstige zorgen, inclusief maar niet beperkt tot de hierboven beschreven, dat de goedkeuring van de COVID-19-vaccins door de EMA voorbarig en roekeloos was, en dat de toediening van de vaccins een ‘menselijke proef’ is, wat in strijd is met de Code van Neurenberg.’ Dat is een set ethische onderzoeksprincipes over onderzoek en experimenten op of met mensen.

De artsen vragen om bewijs dat elk geschetst medisch gevaar ‘werd uitgesloten in preklinische diermodellen met alle drie de vaccins, voordat ze door de EMA voor gebruik bij mensen werden goedgekeurd’. ‘Mocht dit bewijs niet beschikbaar zijn,’ schrijven ze, ‘dan eisen we dat de goedkeuring voor het gebruik van de op genen gebaseerde vaccins wordt ingetrokken totdat alle bovengenoemde kwesties naar behoren zijn aangepakt door het uitoefenen van due diligence door de EMA.’