Waar is het perspectief voor de horeca?

Met dank overgenomen van Democraten 66 (D66) i, gepubliceerd op donderdag 3 december 2020.

Fractievoorzitter Rob Jetten pleit vandaag in het AD voor het veilig en verantwoord openen van restaurants, cafés, cultuurinstellingen en evenementen. Hij zou het liefst nu beginnen met proeftuinen die ondernemers en hun gasten het perspectief geven om de crisis door te komen.

“Waar is het perspectief? We moeten niet langer vasthouden aan de alles-of-niets-strategie.”

Rob Jetten

Jetten: ,,Waar is het perspectief? We moeten niet langer vasthouden aan de alles-of-niets-strategie. Het kan en moet slimmer, in het belang van onze veiligheid en onze gezondheid. Met een beetje meer vrijheid en perspectief wordt het voor ons allemaal makkelijker om de zware coronamaatregelen vol te houden.”

Strikte voorwaarden

Jettens proeftuinen hebben strikte voorwaarden. Mensen moeten vooraf reserveren, worden naar hun tafel begeleid in een goed geventileerde ruimte en worden vooraf of achteraf allemaal getest op corona. In de teststraten is immers nu sprake van overcapaciteit.

Jetten: ,,De gedachten over deze proeftuinen stammen al uit dit najaar, maar er is te weinig mee gedaan. Terwijl zelfs het RIVM en het OMT zeggen dat we ermee kunnen beginnen. Toch gebeurt dat niet. Dat frustreert me.”