Besluitpunt "Overzicht van plenair aangemelde wetsvoorstellen, (dertigleden)debatten en (nog te plannen) overleggen commissie EZK"

commissie Tweede Kamercommissie voor Economische Zaken en Klimaat (EZK)
vergadering 2020-10-22
volgnummer 40b
 

Zaak:

Overzicht van plenair aangemelde wetsvoorstellen, (dertigleden)debatten en / (nog te plannen) overleggen commissie EZK - 2020Z08590

Voorstel:

Aangemelde wetsvoorstellen prioriteren.

Noot:

  • De commisie heeft de bewindspersonen verzocht aan te geven welke aanhangige en nog in te dienen wetsvoorstellen nog voor het kerstreces afgehandeld zouden moeten worden.
  • In de vorige procedurevergadering is besloten bij Griffie Plenair na te gaan of de verwachting is dat de reeds aangemelde wetvoorstellen plenair kunnen worden behandeld. Griffie Plenair meldt dat een deel van de aangemelde wetsvoorstellen nog wel voor het kerstreces plenair zal kunnen worden behandeld, maar zeker niet alles. Er is nauwelijks ruimte in de periode tot 3 december. Daarna resten nog twee weken tot het kerstreces. Het is raadzaam om te kijken of het mogelijk is een deel van de wetsvoorstellen in wetgevingsoverleggen te behandelen, waarbij een prioritering wel noodzakelijk is (gezien de drukke agenda, de vele wensen van andere commissies en het aantal beschikbare zalen).