Stembusakkoord: geef ook middeninkomens een studiebeurs

Met dank overgenomen van Democraten 66 (D66) i, gepubliceerd op zaterdag 10 oktober 2020.

De Kamerleden Jan Paternotte (D66) en Roelof Bisschop (SGP) hebben de handen ineengeslagen om de studiebeurs terug te geven aan de middeninkomens.

“Het idee dat ouders met middeninkomens geld genoeg hebben om de studie van hun kinderen te kunnen betalen klopt gewoon niet.”

Jan Paternotte, Tweede Kamerlid voor D66

Ook studenten met ouders met een middeninkomens

Bisschop: “Het huidige leenstelsel houdt echt te weinig rekening met de middeninkomens. Veel studenten moeten zich behoorlijk in de schulden steken met alle gevolgen van dien voor hun latere hypotheekaanvraag.”

In een stembusakkoord spreken D66 en SGP af dat ze zich verbinden aan het principe dat de meeste studenten een studiebeurs nodig hebben, dat kinderen van ouders met een middeninkomen daar ook bijhoren en dat zij dit tot een gezamenlijke inzet maken bij betrokkenheid bij de vorming van een volgend kabinet.

Paternotte: “We zien de afgelopen weken de ene na de andere partij met een eigen voorstel voor studiefinanciering komen. Dat is goed, maar het mag niet bij beloftes blijven. D66 en SGP nodigen alle andere partijen daarom van harte uit om mee te doen aan dit stembusakkoord.” Bisschop: “Laten we nu met elkaar zeggen dat het op deze manier niet langer kan. We moeten dit nijpende gat zo snel mogelijk dichten.