S. (Sunita) Biharie
Sunita Biharie (1980) was kandidaat voor de SP bij de Tweede Kamerverkiezingen 20211. Ze is fractievoorzitter bij SP Apeldoorn en lid van het landelijke partijbestuur. Eerder was ze pedagogisch medewerker bij de jeugdzorg. Werd in 2022 wethouder.
functie(s) in de periode 2021: kandidaat Tweede Kamer
Inhoudsopgave
Rotterdam, 23 juli 1980 partij(en)
SP (Socialistische Partij)
-
-pedagogisch medewerker jeugdzorg, van 2014 tot oktober 2020
-
-lid gemeenteraad van Apeldoorn, van maart 2018 tot 21 april 2022
-
-medewerker sociale zaken, Tweede Kamerfractie SP, vanaf oktober 2020
-
-wethouder (van welzijn, armoedebestrijding, werk en inkomen, inclusie, sport en asiel en opvang) van Apeldoorn, vanaf 21 april 2022
In de uitgebreide versie is een overzicht van partijpolitieke functies opgenomen.
huidige-
-columnist, Joop.nl
In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.
Uitgebreide biografieën van de huidige leden van de Eerste en Tweede Kamer zijn beschikbaar via parlement.com.
Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:
In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.
Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.
De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.
- 1.Op 17 maart 2021 waren er Tweede Kamerverkiezingen. Het ging om een reguliere verkiezing, maar er lagen ook zeven Grondwetsvoorstellen voor die in eerste lezing door beide Kamers waren aanvaard. De VVD werd de grootste partij. Winst was er vooral voor D66 en FVD. Verder waren er maar liefst vier nieuwkomers die zetels behaalden: Volt, JA21, BBB en BIJ1. Verlies was er voor GroenLinks, SP en CDA. Opvallend was dat de PvdA zich niet herstelde en dat de vier regeringspartijen hun meerderheid behielden.