Mijn MKB-opinie is aangenomen!

Met dank overgenomen van E.N.A.J. (Liesje) Schreinemacher i, gepubliceerd op vrijdag 9 oktober 2020.

Namens de commissie Interne Markt en Consumentenbescherming ben ik de woordvoerder op de Europese MKB-strategie. Om te horen tegen welke problemen het MKB precies aanloopt heb ik de afgelopen maanden veel gesprekken gevoerd met verschillende brancheorganisaties en met MKB-ers zelfs. Van een eigenaar van een dierenwinkel tot een software ontwikkelaar die actief is in meerdere Europese landen. Dankzij deze gesprekken hoor ik wat er écht speelt bij het MKB.

Op basis van die gesprekken heb ik een opinie geschreven, waarin ik aandacht vraag voor o.a. het vereenvoudigen van aanbestedingsprocedures en ondersteuning bij digitalisering en verduurzaming. Daarnaast roep ik de Europese Commissie op om zich in te zetten voor het MKB door administratieve lasten te verlagen, toegang tot financiering te verbeteren en late betalingen tegen te gaan. De opinie werd op 28 september met een ruime meerderheid aangenomen.

Ik blijf graag in contact met onze Nederlandse ondernemers. Heb jij dus zaken waar je tegenaan loopt die op Europees niveau moeten worden opgelost? Laat het me weten! → liesje.schreinemacher@ep.europa.eu