Verkiezingsprogramma D66: ‘Een nieuw begin’ - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Dinsdag 27 oktober 2020
kalender

Verkiezingsprogramma D66: ‘Een nieuw begin’

Met dank overgenomen van Democraten 66 (D66) i, gepubliceerd op zondag 20 september 2020.

D66 heeft het nieuwe verkiezingsprogramma gepresenteerd. D66-leider Sigrid Kaag kreeg het programma ‘Een nieuw begin. Laat iedereen vrij, maar niemand vallen’ uit handen van Wouter Koolmees, de voorzitter van de verkiezingsprogrammacommissie. Centraal in het programma staat de belofte van gelijke kansen op een goede toekomst voor iedereen in Nederland. Volgens D66 staat die belofte onder druk.

“Laat de crisis waar wij nu uit proberen te klimmen een nieuw begin zijn. Gelijke kansen voor iedereen komen niet vanzelf, integendeel. Daar zijn voortdurend politieke keuzes en politieke moed voor nodig.”

Sigrid Kaag

Lees het concept-verkiezingsprogramma

'Een nieuw begin'

Investeren in economie en samenleving

D66 kiest in het nieuwe programma voor forse investeringen in gelijke kansen, in de samenleving en de economie. Kaag: “Wij investeren in een rijke schooldag voor ieder kind en in gratis kinderopvang. In de bouw van een miljoen huizen. In kennis en innovatie. In waardering voor mensen die publiek werk doen, zoals de leraar en de zorgverlener. Wij nemen voluit de verantwoordelijkheid voor een groene toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen, onder andere door te investeren in onze natuur en in duizenden windmolens.”