Evacueer alle asielzoekers van Moria - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Donderdag 29 oktober 2020
kalender

Evacueer alle asielzoekers van Moria

Met dank overgenomen van GroenLinks (GL) i, gepubliceerd op woensdag 9 september 2020.

GroenLinks eist van de Europese Commissie dat ze ingrijpt op Lesbos. Na de grote brand vanochtend is de situatie voor vluchtelingen op het eiland onhoudbaar geworden. GroenLinks-Europarlementariër Tineke Strik: “De Europese landen, ook Nederland, hebben deze mensen al zo lang in de steek gelaten, hoe ver moet de situatie nog verergeren voordat er echt actie wordt ondernomen?”

Tineke Strik @Tineke_Strik

Europarlementariër

Strik wil dat de Europese Unie snel in actie komt:

  • Evacuatie van alle asielzoekers van Lesbos naar het vasteland.
  • Middelen vanuit EU voor noodhulp: medische zorg, onderdak, eten en drinken.
  • Direct starten met eerlijke verdeling van deze asielzoekers over de EU-landen, met inachtneming van de noodzakelijke quarantainemaatregelen.

Strik heeft voor morgen een debatverzoek ingediend met de Eurocommissarissen verantwoordelijk voor het Europese asielbeleid. Strik: “Mensen die in Europa bescherming zochten, moeten nu opnieuw vluchten. De EU en EU-landen hebben veel te lang weggekeken voor de onmenselijke situatie op de Griekse eilanden, deze kwetsbare mensen verdienen onze bescherming. Er moet zo snel mogelijk voor deze mensen worden gezorgd, voordat de situatie nóg dramatischer wordt. Dit is een gezamenlijke verantwoordelijkheid, niet alleen van de Griekse regering.”

Al in maart vragen Europarlementariërs op initiatief van Tineke Strik om kwetsbare vluchtelingen over te nemen van de kampen.

Steun onze oproep

Deel dit op social media

Deel op social media

Deel op social media

Deel op social media

Deel op social media