Femke Merel van Kooten-Arissen stapt uit de Partij voor de Toekomst

donderdag 6 augustus 2020, 11:00

DEN HAAG (PDC i) - Tweede Kamerlid Femke Merel van Kooten-Arissen stapt uit de Partij voor de Toekomst vanwege een intern partijconflict. Zij kan zich niet vinden in de politieke lijn die Henk Krol i en Henk Otten i uitzetten en werd buiten verschillende besprekingen daarover gehouden. Van Kooten-Arissen had de partij drie maanden geleden met oud-50Plus-leider Krol opgericht. Zij stapt in de Tweede Kamer ook uit de fractie Groep Krol/van Kooten Arissen.

Van Kooten-Arissen was vorig jaar nog lid van de Partij voor de Dieren i en was namens de kieslijst van die partij ook verkozen. In juli 2019 ging zij verder als eenmansfractie, nadat zij geroyeerd was uit haar partij. Later werd zij lid van 50Plus i tot zij samen met Krol verder ging in de Groep Krol/van Kooten Arissen. Van Kooten gaat nu weer verder als zelfstandig Kamerlid.

Over haar politieke toekomst heeft Van Kooten-Arissen nog niets naar buiten gebracht. Ze gaat als Kamerlid individueel verder en zal zich de komende tijd bijvoorbeeld bezig houden met de flitsenquête over de kinderopvangtoeslag. Sinds 2 juli is zij lid van die parlementaire ondervragingscommissie.

Bron: Algemeen Dagblad, NOS