Cheima El Jallab: “Rutte, kijkt u mee?”

Met dank overgenomen van P.J.G. (Paul) Tang i, gepubliceerd op woensdag 24 juni 2020, 2:11.

Cheima El Jallab: “Rutte, kijkt u mee?”

Rapper Sticks, bekend van hiphopformatie Opgezwolle en Fakkeltijdgroep, gelooft niet in de anderhalve meter samenleving. Cheima el Jallab, een energieke net afgestudeerde millennial, wil weten waarom. In de nieuwe Youtube-serie Spotlight schijnt ze licht op vragen die iedereen heeft, maar waarvoor nooit naar jongeren wordt gekeken in het zoeken naar het antwoord.

“Premier Rutte riep ons op een revolutie te beginnen van onderaf en om van ons te laten horen, dat is precies wat we nu gaan doen”, aldus Cheima el Jallab.

Donderdag 25 juni om 16:00 uur is de eerste aflevering van de nieuwe YouTube-serie Spotlight. Met speciale gasten Sticks (Opgezwolle, FTG) en Vanessa (Radio DJ FunX).

In hoeverre staan wij als jongeren stil bij onze invloed op het gedrag van anderen? En hoe vaak denken we wel niet: Zouden anderen dit ook meemaken? Kan een individu alle maatschappelijke problemen oplossen of moeten we dat samendoen? In de tweewekelijkse serie Spotlight staat de vraag centraal: zijn individuele problemen de verantwoordelijkheid van onszelf of van iedereen? Aan de hand van vragen over afstand houden in Coronacrisis, online-privacy, en vliegschaamte gaat Cheima el Jallab opzoek naar de spanning tussen verantwoordelijkheid van het individu en de samenleving.

Spotlight is een initiatief van Europarlementariër Paul Tang (PvdA) die op hele andere schaal worstelt met dezelfde dilemma’s: Lossen we de uitdagingen van volksgezondheid, klimaatverandering, digitale veiligheid als individu of als collectief op.

Abonneer je op Youtube en like Spotlight op Instagram.

24 juni 2020

Dit bericht delen

TweetShare on Twitter Share on WhatsAppShare on WhatsApp Share on FacebookShare on Facebook Share on LinkedInShare on LinkedIn

Post navigation

PreviousPrevious post:Europarlementariër Paul Tang: ‘Persoonlijke advertenties zijn een smet op het internet’NextNext post:Verbod op gepersonaliseerde advertenties

Gerelateerde berichten

Europees Parlement wil gepersonaliseerde advertenties verbieden

19 juni 2020

Tang eist verbod persoonlijke advertenties

19 juni 2020

ECB moet aanzetten tot economisch herstel, en niet tot schade aan mens en planeet

8 juni 2020

Blog: Stilte is geen optie

5 juni 2020

Geef een reactie Reactie annuleren

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Reactie

Naam * Email * Website

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Post comment

Vind ons op:

Facebook page opens in new windowTwitter page opens in new windowLinkedin page opens in new windowInstagram page opens in new windowTelegram page opens in new window

Zoeken

Search:

Tweets by Paul Tang