Tang eist verbod persoonlijke advertenties - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Zondag 25 oktober 2020
kalender

Tang eist verbod persoonlijke advertenties

Met dank overgenomen van P.J.G. (Paul) Tang i, gepubliceerd op vrijdag 19 juni 2020, 2:12.

Paul Tang eist verbod op persoonlijke advertenties

Deze ochtend kan het Europees Parlement een unieke uitspraak doen als zij instemt met het voorstel van PvdA-Europarlementariër Paul Tang om persoonlijke advertenties te verbieden. Om zijn voorstel kracht bij te zetten organiseert hij voor de stemming een ludieke actie om Mark Zuckerberg te laten zien hoe irritant persoonlijke advertenties zijn.

Paul Tang: “Advertenties die gebruik maken van onze persoonlijke data en ons internetgedrag zijn een smet op het internet. Techreuzen hamsteren vaak zonder ons weten persoonsdata, verkopen dat door aan de hoogste bieder en schenden dus onze privacy.”

” Techreuzen hamsteren vaak zonder ons weten persoonsdata, verkopen dat door aan de hoogste bieder en schenden dus onze privacy.”

Tang vervolgt: “Ik hoop dus dat het Europees Parlement, ondanks het leger van lobbyisten van Facebook en Google, met mijn voorstel instemt. Want dit is pas de eerste slag in de strijd tegen de macht van big tech.”

Donderdag werd er al gestemd over het amendement van Paul Tang, waar 503 van de 701 Europarlementariërs vóór stemden. Als vandaag tijdens de plenaire vergadering in het Europees Parlement het rapport met Tangs amendement wordt aangenomen, is dit baanbrekend. Alleen de Nederlandse Europarlementariërs van de VVD en Groep Otten stemden tegen het voorstel. Forum voor Democratie onthield zich.

Teken hier de petitie

19 juni 2020

Dit bericht delen

TweetShare on Twitter Share on WhatsAppShare on WhatsApp Share on FacebookShare on Facebook Share on LinkedInShare on LinkedIn

Post navigation

PreviousPrevious post:ECB moet aanzetten tot economisch herstel, en niet tot schade aan mens en planeet

Gerelateerde berichten

ECB moet aanzetten tot economisch herstel, en niet tot schade aan mens en planeet

8 juni 2020

Blog: Stilte is geen optie

5 juni 2020

Webinar VII: Een nieuwe sociale beweging?

Rutte en Hoekstra, denk ook aan onze blauwe trots met gele sterren

4 juni 2020

Geef een reactie Reactie annuleren

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Reactie

Naam * Email * Website

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Post comment

Vind ons op:

Facebook page opens in new windowTwitter page opens in new windowLinkedin page opens in new windowInstagram page opens in new windowTelegram page opens in new window

Zoeken

Search:

Tweets by Paul Tang