Besluitpunt "Verantwoordingsstukken over het begrotingsjaar 2019"

commissie Tweede Kamercommissie voor Financiën (FIN)
vergadering 2020-06-03
volgnummer 5A
 

Zaak:

 

Besluit:

Over de wijze van behandeling heeft de commissie reeds besloten (zie noot).

Noot:

In de procedurevergadering van 6 mei 2020 heeft de commissie als volgt besloten over de behandeling van de verantwoordingsstukken:

  • Feitelijke vragen stellen aan het kabinet over het Financieel Jaarverslag van het Rijk (FJR), het jaarverslag en de Slotwet van het ministerie van

Financiën.

  • Feitelijke vragen stellen aan de Algemene Rekenkamer en het kabinet over de Staat van de Rijksverantwoording, het rapport bij het jaarverslag van het ministerie van Financiën en het rapport bij de Nationale Verklaring 2020.
  • De commissie heeft de leden Sneller en Snels als rapporteur aangesteld. Zij zullen aan de commissie verslag uitbrengen over de geagendeerde stukken.

De commissie heeft eerder reeds besloten een wetgevingsoverleg in te plannen over het jaarverslag en de Slotwet van het ministerie van Financiën en het bijbehorende rapport van de Algemene Rekenkamer. Dit zal plaatsvinden op maandag 29 juni. In de procedurevergadering van 20 mei besloot de commissie tevens het algemeen overleg begroten en verantwoorden in dit WGO te laten opgaan.

 

1.

Nederlandse dossiers