Oproep kandidaten Hoofdbestuur 50PLUS

Met dank overgenomen van 50PLUS i, gepubliceerd op vrijdag 8 mei 2020.

Oproep kandidaten (m/v) voor alle posities in het nieuwe Hoofdbestuur

Zoals u al via deze site is bericht, zal het huidige (demissionaire) Hoofdbestuur (HB) de procedure in gang zetten om te komen tot een geheel nieuw en voltallig HB. De eerste stap hiertoe is het openstellen van alle zeven posities in het HB.

Kandidaten (m/v) die tot het HB willen toetreden worden dan ook van harte uitgenodigd om zich kandidaat te stellen voor een specifieke functie. Dit kan door het zenden van een e-mail met die strekking, vergezeld van een motivatiebrief en een CV (beide in pdf-formaat) naar:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De bijzondere Algemene ledenvergadering waarop een nieuw HB zal worden gekozen zal zo spoedig mogelijk plaatsvinden.

Nadere opmerkingen:

  • 1. 
    De verkiezing van het nieuwe HB zal uitsluitend langs elektronische weg geschieden tijdens een virtuele (online) bijeenkomst, conform de geldende reglementering (statuten en HHR) én nieuwe COVID-19-noodwet.
  • 2. 
    Over de precieze gang van zaken in aanloop naar en tijdens de bijzondere Algemene ledenvergadering (zoals tijdstip en agenda) zult u nog nader worden geïnformeerd.
  • 3. 
    Uiterste datum voor kandidaatstelling is 22 mei 2020. Kandidaatstelling kan alleen via het hierboven genoemde e-mailadres. Kandidaatstellingen die te laat worden ontvangen, die onvolledig zijn of anderszins niet aan de gestelde eisen voldoen, worden niet in behandeling genomen.
  • 4. 
    De leden worden gewezen op de vereisten voor kandidaatstelling en verkiesbaarheid zoals opgenomen in artikel 4i van de Statuten van de vereniging, en artikel 7.1 van het Huishoudelijk reglement van de vereniging.
  • 5. 
    Alle posities in het HB worden verkiesbaar gesteld. Dit betreft dus de functie van voorzitter, algemeen secretaris, penningmeester en vier algemeen bestuursleden. U dient aan te geven voor welke functie u zich kandideert. Het is niet mogelijk zich voor meerdere functies/posities te kandideren.
  • 6. 
    De kandidaatstellingsprocedure van maart/april komt te vervallen. Elk geïnteresseerd lid dient zich dus opnieuw te kandideren.
  • 7. 
    Er zijn profielen beschikbaar, die kunt u hier nazien. Uitdrukkelijk wordt erop gewezen dat deze profielen indicatief zijn. Vanwege de gewenste ‘gender-balance’ worden vrouwelijke leden uitdrukkelijk uitgenodigd om zich kandidaat te stellen.

Voor informatie/vragen omtrent de procedure kunt u zich wenden tot Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Namens het Hoofdbestuur,

Robert Gielisse

(wnd) algemeen secretaris