We doen het samen!

Met dank overgenomen van 50PLUS i, gepubliceerd op maandag 23 maart 2020.

De coronacrisis treft ons allemaal. Zeker in deze moeilijke tijd moeten we extra goed op onszelf letten. En op elkaar. We moeten het samen doen! In Nederland ontstaan steeds meer mooie initiatieven die mensen helpen om met elkaar deze crisis door te komen. 50PLUS brengt deze initiatieven graag over het voetlicht.

We vullen deze pagina aan met telkens weer nieuwe prachtige voorbeelden van hoe we elkaar kunnen helpen. We doen het samen!

Leuke post

Het is extra leuk om tijdens deze voor vele ouderen zo eenzame coronatijd post te ontvangen. Wie het fijn vindt om een kaartje of briefje in de brievenbus te vinden, of wie graag een oudere wil verblijden met post, kan terecht bij het Ouderenfonds. Bij Schrijfmaatje worden ouderen en vrijwilligers aan elkaar gekoppeld.

Klik hier voor meer info

Soep aan huis

Bij de organisatie Oma’s Soep maken oma’s en opa’s normaal gesproken samen met jongeren soep voor elkaar, onder meer in Amsterdam, Groningen, Utrecht en Rotterdam. Tijdens de coronacrisis zijn de rollen omgedraaid: de jongeren maken soep voor de ouderen. Deze soep brengen de jongeren vervolgens naar de ouderen thuis, zodat zij thuis veilig een warme maaltijd krijgen.

Klik hier voor meer info

Bewegen met Olga

Iedere werkdag in het radioprogramma ‘Je dag is goed’ van Jeroen van Inkel (Omroep MAX, NPO Radio 5, 7.00 tot 10.00 uur) is Olga Commandeur de personal trainer van thuiszittend Nederland. Elke dag staat een ander lichaamsdeel centraal. Intensievere trainingen worden afgewisseld met minder intensieve trainingen.

Klik hier voor meer info

Ouderen Infolijn

KBO-PCOB, de grootste seniorenorganisatie van Nederland, heeft een speciale Ouderen Infolijn geopend. Het nummer 030 - 3 400 600 is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Het nummer kan gebruikt worden voor vragen over het coronavirus. Maar ook ouderen die behoefte hebben om iemand te spreken nu alle activiteiten en bezoek zijn opgeschort zijn welkom te bellen.

Klik hier voor meer info

Bezorg de Zorg

Alle hardwerkende en zo onmisbare medewerkers in de zorg kunnen in deze tijd van coronacrisis hun boodschappen laten doen door vrijwilligers. Vaak komt het zorgpersoneel door de gigantische drukte daar zelf niet aan toe. Op de website Bezorg de Zorg wordt een zorgmedewerker gelinkt aan een vrijwilliger die in de buurt woont. Die doet de boodschappen, waardoor al die gewaardeerde zorgmedewerkers ’s avonds niet nog op pad hoeven.

Klik hier voor meer info

Niet alleen

De Protestantse Kerk in Nederland en de Evangelische Omroep hebben de website ‘Niet alleen’ opgezet, voor mensen die hulp kunnen gebruiken. Hulp zoeken kan door het invullen van uw gegevens op de site of te bellen met nummer 0800 - 13 22 van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur, zaterdag en zondag van 9.00 tot 20.00 uur. Een lokale organisatie of kerk neemt dan zo snel mogelijk contact op om te helpen.

Klik hier voor meer info