D-café over arbeidsmigratie (geannuleerd), Den Haag - afgelast - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Dinsdag 26 mei 2020
kalender

D-café over arbeidsmigratie (geannuleerd), Den Haag - afgelast

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 1 april 2020 19:30
plaats Den Haag
locatie Grote Marktstraat 14, Den Haag Toon locatie
aanwezigen (Josef) Bonnici i, M. (Maarten) Groothuizen i e.a.
organisatie Democraten 66 (D66) i

D66 Den Haag organiseert een discussieavond over arbeidsmigratie met Tweede Kamerlid Maarten Groothuizen.

Update i.v.m. coronavirus

Helaas hebben we besloten dit evenement voorlopig te annuleren in verband met de maatregelen van het kabinet om verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. We hopen spoedig een nieuwe datum bekend te kunnen maken. Heb je vragen over de maatregelen? Raadpleeg dan de website van de Rijksoverheid (update 16 maart 2020)

Beschrijving evenement

We zien dat veel migranten door gebrek aan veilige migratieroutes, op gammele bootjes met gevaar voor eigen leven naar Europa stappen. Op zoek naar een beter perspectief, maar met nauwelijks kans van slagen. Deze routes zijn een bron van ongelooflijke ellende.

Tegelijkertijd heeft Nederland dringend behoefte aan vakmensen. Vooral nu de vergrijzing de komende jaren fors toeneemt in ons land. Als je deze gegevens bij elkaar legt, doen we er verstandig aan meer in te zetten op legale (arbeids)migratieroutes. Arbeidsmigranten moeten veilig naar Nederland kunnen reizen en vacatures vervullen die nu open blijven staan. Dit is kort samengevat de opvatting van D66 Tweede Kamerlid Maarten Groothuizen.

D66 Den Haag organiseert een discussieavond over dit onderwerp met Maarten Groothuizen. Wat vind jij van dit plan? Ben je het ermee eens of helemaal niet? Lost dit een probleem op of zorgt het juist voor meer problemen?

Discussieer mee en kom op woensdag 1 april naar Café Rootz, Grote Marktstraat 14 in Den Haag (bij binnenkomst zaaltje links). Inloop is vanaf 19.30 uur, de discussie start om 20.00 uur.

Aanmelden kan via marcelbril@d66denhaag.nl

Voor meer info over het onderwerp, zie: https://d66.nl/arbeidsmigratie/

1 april

19:30 uur

Grote Marktstraat 14, Den Haag


1.

Democraten 66 (D66)

Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. De functie van partijleider is sinds het vertrek van Alexander Pechtold i vacant. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. Belangrijkste initiatiefnemer en voorman (tot 1998) was de oud-journalist Hans van Mierlo i. De huidige partijvoorzitter is Anne-Marie Spierings i.

D66 haalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i 19 zetels, een winst van zeven zetels ten opzichte van het resultaat bij de verkiezingen in september 2012. De partij heeft zeven zetels in de Eerste Kamer.

2.

Meer over...