Verslag van een schriftelijk overleg met de minister van LNV over (deels) openstaande toezeggingen - Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (XIV) en het Diergezondheidsfonds (F) voor het jaar 2020

Dit verslag van een schriftelijk overleg is onder nr. B toegevoegd aan wetsvoorstel 35300 XIV - Begroting Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (XIV) en het Diergezondheidsfonds 2020 i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (XIV) en het Diergezondheidsfonds (F) voor het jaar 2020; Verslag van een schriftelijk overleg met de minister van LNV over (deels) openstaande toezeggingen
Document­datum 06-03-2020
Publicatie­datum 06-03-2020
Nummer KST35300XIVB
Kenmerk 35300 XIV, nr. B
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Eerste Kamer der Staten-Generaal

2020

Vergaderjaar 2019-

35 300 XIV

Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (XIV) en het Diergezondheidsfonds (F) voor het jaar 2020

VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

Vastgesteld 6 maart 2020

De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal heeft op 28 januari 2020 een brief gestuurd aan de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit inzake de halfjaarlijkse stand van zaken van toezeggingen die door de bewindspersonen aan de Eerste Kamer zijn gedaan.

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft op 6 maart 2020 gereageerd.

De vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat/Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit1 brengt bijgaand verslag uit van het gevoerde schriftelijk overleg.

De griffier van de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat/ Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

De Boer

1 Samenstelling:

Koffeman (PvdD), Faber-van de Klashorst (PVV), Van Strien (PVV), Gerkens (SP), Atsma (CDA), N.J.J. van Kesteren (CDA) (voorzitter), Pijlman (D66), Schalk (SGP), Klip-Martin (VVD), Van Rooijen (50PLUS), Van Ballekom (VVD), De Blécourt-Wouterse (VVD), Crone (PvdA), Dessing (FVD), Gerbrandy (OSF), Van Gurp (GL), Huizinga-Heringa (CU), Kluit (GL), van der Linden (FVD) (ondervoorzitter), Meijer (VVD), Otten (Fractie-Otten), Van Pareren (FVD), Prins-Modderaar (CDA), Recourt (PvdA), Vendrik (GL), Van der Voort (D66)

kst-35300-XIV-B ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2020

BRIEF VAN DE VOORZITTER VAN DE EERSTE KAMER DER STATEN-GENERAAL

Aan de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Den Haag, 28 januari 2020

De Eerste Kamer maakt halfjaarlijks de stand van zaken op ten aanzien van de toezeggingen die door de bewindspersonen aan deze Kamer zijn gedaan.

Door middel van deze brief attendeer ik u op het gebruikelijke halfjaarlijkse overzicht van openstaande en deels voldane toezeggingen. Vandaag ontvangt u digitaal een overzicht van de toezeggingen waarvan de termijn volgens onze informatie op 1 januari 2020 is verstreken. Daarbij treft u tevens, ter informatie, een overzicht aan van de openstaande of deels voldane toezeggingen waarvan de termijn op 1 juli 2020 verloopt. Beide lijsten zijn terug te vinden via de volgende links:

Rappel: https://www.eerstekamer.nl/ rappel?rappel=vl5ndjd1cwi6&ministerie=vkisk13vrnzr

Vooruitblik: https://www.eerstekamer.nl/ rappel?rappel=vl5net53e4od&ministerie=vkisk13vrnzr

Teneinde een geactualiseerd overzicht aan de verantwoordelijke commissie(s) voor te kunnen leggen, verneemt de Kamer graag vóór vrijdag 6 maart 2020 eventuele correcties en een prognose van de termijnen waarop de toezeggingen zullen worden nagekomen. Het betreft daarbij voornamelijk de toezeggingen waarvan de deadline reeds is verstreken.

De Eerste Kamer tracht de toezeggingenregistratie zo actueel mogelijk te houden. De Kamer en de regering zijn er derhalve bij gebaat als brieven, nota's en dergelijke, die samenhangen met toezeggingen aan de Eerste Kamer, rechtstreeks aan deze Kamer worden gezonden, onder vermelding van het toezeggingenregistratienummer.

De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal,

J.A. Bruijn

BRIEF VAN DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT

Aan de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 6 maart 2020

Hierbij treft uw Kamer mijn reactie op het door uw Kamer gestuurde halfjaarlijks rappel toezeggingen (kenmerk 166207.09u). Uw Kamer vindt mijn reactie op de toezeggingen in de bijlage bij deze brief.

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

C.J. Schouten

Bijlage

Rappel:

 

Toezegging

Stand van zaken

Toezegging Registratie aantal ritueel geslachte dieren en hoeveelheid geëxporteerd onbedwelmd ritueel geslacht vlees (31 571) (T01556)

Uw Kamer ontvangt voor de zomer een reactie op deze toezegging.

Toezegging Artikel 6 en 19 van de Vogel- en Habitatrichtlijn implementeren in de Omgevingswet (33 348) (T02199)

De Vogel- en Habitatrichtlijn is thans omgezet in de Wet natuurbescherming en de daarop gebaseerde uitvoeringsregelgeving. De Wet natuurbescherming en de daarop gebaseerde uitvoeringsregelgeving zullen beleidsneutraal overgaan naar de Omgevingswet en de daarop gebaseerde uitvoeringsregelgeving. Daarin zullen de Aanvullingswet natuur, het Aanvullingsbe-sluit natuur en de Aanvullingsregeling natuur voorzien. Beoogd is de uitvoeringsregelgeving op hetzelfde moment als de Omgevingswet in werking te laten treden.

Het voornemen van het kabinet is dat de Omgevingswet op 1 januari 2021 in werking treedt.

Toezegging Jaarlijkse rapportage over de stand van zaken van de boetes en naleving bij mestfraude (33 037) (T02487)

Uw Kamer ontvangt in het eerste kwartaal van 2020 de jaarlijkse rapportage over de stand van zaken van de boetes en naleving bij mestfraude

Toezegging Toesturen onderzoeken ten aanzien van fijnstof en ammoniak (35 000 XIV) (T02664)

De resultaten van de betreffende onderzoeken worden in het voorjaar van 2020 verwacht en worden conform toezegging aan uw Kamer toegezonden.

Vooruitblik:

 

Toezegging

Stand van zaken

Toezegging Evaluatie PAS (33 669) (T02011)

Uw Kamer ontvangt medio 2020 de beleidsevaluatie van het PAS.

Eerste Kamer, vergaderjaar 2019-2020, 35 300 XIV, B 4


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.