Amendement Van Gerven over strengere eisen voor verhittingsapparaten en hulpstukken - Wijziging van de Tabaks- en rookwarenwet ter uitbreiding van het rookverbod

Dit amendement i is onder nr. 9 toegevoegd aan wetsvoorstel 35321 - Wijziging van de Tabaks- en rookwarenwet ter uitbreiding van het rookverbod i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van de Tabaks- en rookwarenwet ter uitbreiding van het rookverbod; Amendement; Amendement van het lid Van Gerven over strengere eisen voor verhittingsapparaten en hulpstukken
Document­datum 20-02-2020
Publicatie­datum 20-02-2020
Nummer KST353219
Kenmerk 35321, nr. 9
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2019-

2020

35 321

Wijziging van de Tabaks- en rookwarenwet ter uitbreiding van het rookverbod

Nr. 9

AMENDEMENT VAN HET LID VAN GERVEN

Ontvangen 20 februari 2020

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Aan het opschrift wordt toegevoegd: , alsmede om een regeling te treffen voor apparaten die bestemd zijn voor het consumeren van tabaksproducten via een proces van verhitting, en voor hulpstukken bij elektronische dampwaar.

II

Aan de beweegreden wordt voor de puntkomma toegevoegd: , alsmede om een regeling te treffen voor apparaten die bestemd zijn voor het consumeren van tabaksproducten via een proces van verhitting, en voor hulpstukken bij elektronische dampwaar.

III

In artikel I wordt na «de Tabaks- en rookwarenwet» ingevoegd «wordt onder vervanging van de puntkomma door een komma in het begrip «aanverwant product» de volgende zinsnede toegevoegd «enig apparaat dat bestemd is voor het consumeren van tabaksproducten via een proces van verhitting, alsmede hulpstukken bij elektronische dampwaar;», en».

Toelichting

De indiener wil met dit amendement regelen dat zogenaamde verhit-tingsapparaten die gebruikt worden voor het verhitten van tabak, en hulpstukken bij elektronische dampwaar, zoveel mogelijk op één lijn gesteld worden met tabaksproducten. Het amendement regelt daarmee dat ook deze apparaten en hulpstukken als aanverwant product onder de Tabaks- en rookwarenwet gaan vallen, waarmee daarvoor ook onder andere het reclameverbod en de leeftijdsgrens zullen gaan gelden.

kst-35321-9 ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2020

Hiermee wordt bijgedragen aan de bescherming van de gezondheid van opgroeiende kinderen en (mee)rokers.

Van Gerven

Tweede Kamer, vergaderjaar 2019-2020, 35 321, nr. 9 2


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.