Voorstel van de leden Sneller (D66) en Snels (GroenLinks) tot het houden van een bijzondere procedure (gesprek met professor Liebman)

1.

Kerngegevens

Officiële titel Voorstel van de leden Sneller (D66) en Snels (GroenLinks) tot het houden van een bijzondere procedure (gesprek met professor Liebman)
Document­datum 18-02-2020
Publicatie­datum 18-02-2020
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

2020Z03255 / 2020D06879

Voorstel van de leden Sneller (D66) en Snels (GroenLinks) tot het houden van een bijzondere procedure op 23 april 2020 (gesprek met professor Liebman)

(18-02-2020)

di 18-2-2020 15:51

Geachte griffier,

Graag licht ik morgen bij de rondvraag tijdens de procedurevergadering het volgende verzoek nader toe:

Het rapporteren van doelmatigheid en doeltreffendheid is een belangrijk onderdeel van de democratie. Daarom doen collega Snels (GroenLinks) en ik graag het voorstel om prof. dr. Jeffrey Liebman uit te nodigen voor een bijzondere procedure. Prof. Liebman is Special Advisor geweest van voormalig president Clinton op het gebied van economisch beleid en was Chief Economist en Deputy Director van het Amerikaanse Bureau voor Management en Budget (OMB). Prof. Liebman bekleedt nu het Malcolm Wiener hoogleraarschap op het gebied van overheidsbeleid aan de Harvard Kennedy School of Government. Hij heeft onder andere het HKS Goverment Performance Lab opgezet. Hierbij worden decentrale overheden ondersteund in het verbeteren van het functioneren van de dienstverlening en het verantwoorden van financiële middelen. De ervaring en inzichten uit deze acties en hun onderzoek lijkt ons uitermate geschikt voor een bijzondere procedure van de commissie Financiën. Op 23 april is hij in Nederland en hij heeft te kennen gegeven die ochtend beschikbaar te zijn voor een gesprek met Tweede Kamerleden.

Met vriendelijke groet,

Joost Sneller


 
 
 
 

3.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.