35394 NL - wetsvoorstel
Verbeteren regeling voor loonkostensubsidie en andere wijzigingen gericht op mensen met een arbeidsbeperking (uitvoeren breed offensief)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Dit wetsvoorstel werd op 13 februari 2020 ingediend door de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Van Ark i.

 

Dit voorstel is gebaseerd op de overweging, dat het wenselijk is om meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen en dat het daarom wenselijk is verschillende wijzigingen aan te brengen in de Participatiewet en enkele andere wetten, zoals het vereenvoudigen en verbeteren van het instrument loonkostensubsidie en de passende ondersteuning aan belanghebbenden en te bevorderen dat werken loont voor mensen die in deeltijd met behulp van loonkostensubsidie werken.

1.

Volledige titel

Wijziging van de Participatiewet en enkele andere wetten in verband met het verbeteren van de regeling voor loonkostensubsidie en enkele andere wijzigingen (uitvoeren breed offensief)

2.

Nota's van wijziging en amendementen

Bij dit wetsvoorstel werden vijf nota's van wijziging en tien amendementen ingediend.

3.

Moties

Bij dit dossier werden in de Tweede Kamer tien moties ingediend.

4.

Documenten

(120 stuks)

2 13 februari 2020, koninklijke boodschap, nr. 1     KST353941
Koninklijke boodschap
 
2 13 februari 2020, voorstel van wet, nr. 2     KST353942
Voorstel van wet
 
2 13 februari 2020, memorie van toelichting, nr. 3     KST353943
Memorie van toelichting
 

5.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

6.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met het inleidende gedeelte van de memorie van toelichting, alle documenten in dit dossier, een overzicht van Internetconsultatiedocumenten en reacties, een overzicht van door dit wetsvoorstel gewijzigde wetten en een overzicht van verwante dossiers.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de Parlementaire Monitor van PDC Informatie Architectuur.

7.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.