Verzoek van het lid Westerveld (GL) om een brief van de minister met een overzicht van jeugdorganisaties waar het financieel niet goed gaat

1.

Kerngegevens

Officiële titel Verzoek van het lid Westerveld (GL) om een brief van de minister met een overzicht van jeugdorganisaties waar het financieel niet goed gaat
Document­datum 11-02-2020
Publicatie­datum 11-02-2020
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

Zaak nr. 2020Z02601

Rondvraagpunt: lid Westerveld (Groenlinks)

----Oorspronkelijk bericht-----

Van: Westerveld, L.

Verzonden: dinsdag 11 februari 2020 08:35

Aan: Post H.

CC: Ellemeet, C. ; Vijverberg, Y.

Onderwerp: Verzoek brief minister

Beste griffie,

Vandaag werd bekend dat ook jeugdinstelling Elker in Groningen flinke tekorten heeft en er wellicht gedwongen ontslagen vallen. Gezien het recente debat over het omvallen van jeugdzorgorganisaties lijkt het me goed als we niet telkens worden verrast door dit soort nieuws.

Daarom zou ik graag een brief van Minister De Jonge ontvangen met een overzicht van jeugdzorgorganisaties waar het financieel niet goed gaat, met een omschrijving van de tekorten, de aantallen cliënten en de omvang van het personeelsbestand.

Vriendelijke groet, Lisa Westerveld (GL)


 
 
 
 

3.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.