Expertsessie ‘De toekomst van werk’, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 18 februari 2020
plaats Utrecht
locatie Restaurant en zalencentrum Se7en, Mariaplaats 7, 3511 LH Utrecht, Nederland Toon locatie
organisatie Democraten 66 (D66) i

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) heeft onlangs zijn onderzoek naar de toekomst van werk afgesloten met het rapport ‘Het betere werk - de nieuwe maatschappelijke opdracht’. In dat rapport benoemt de WRR drie ...

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) heeft onlangs zijn onderzoek naar de toekomst van werk afgesloten met het rapport ‘Het betere werk - de nieuwe maatschappelijke opdracht’. In dat rapport benoemt de WRR drie ontwikkelingen in het werk van de toekomst, te weten nieuwe technologie, flexibilisering en intensivering van werk. Gepleit wordt voor het zeker stellen van ‘goed werk’ voor hen die werk hebben.

De verwachting is dat werk in technische beroepen zal blijven toenemen. Het percentage vrouwen in de technische beroepen blijft echter relatief laag in Nederland. Nog steeds kiezen minder meisjes dan jongens voor een technische studie en de uitval van vrouwen in de technische beroepen is relatief hoog. Hoe kunnen we de beeldvorming veranderen en ontwikkelingen ten gunste beïnvloeden?

Sprekers

Prof. dr. Godfried Engbersen is Hoogleraar Algemene Sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam voorzitter van de WRR-projectgroep Toekomst van werk

Drs. Akke Visser is Senior Manager bij VHTO, het Landelijk Expertisebureau Vrouwen/Meisjes en Bèta/Techniek. VHTO voert onderzoek uit naar attitudeverandering, studiekeuzeprocessen de beïnvloeding van mindsets bij meisjes op school en in hoger onderwijs. VHTO ondersteunt activiteiten die gericht zijn op bredere participaties van meisjes en vrouwen in de technische sector.

Aanmelden

In verband met de beperkt beschikbare ruimte en stoelen verzoeken wij u dringend zich van te voren aan te melden bij onze secretaris Nynke Hendriks, te bereiken via info@d66vmsocialeinnovatie.nl of via het contactformulier op onze homepage.

Voor de liefhebbers is er voorafgaand aan de expertsessie gelegenheid om samen te eten en bij te praten. Het diner is op dezelfde locatie bij restaurant Se7en, vanaf 17:30u. Ook voor het eten graag vooraf aanmelden via secretaris zodat er genoeg plek kan worden gereserveerd.

Agenda

  • Welkom door voorzitter en voorstelronde
  • Inleiding door Godfried Engbersen
  • Inleiding door Akke Visser
  • Vragen en discussie
  • Formuleren aanbevelingen
  • Sluiting

Routebeschrijving

Te voet vanaf Utrecht CS: loop vanuit het Centraal Station door de het nieuwe winkelcentrum Hoog Catharijne. Neem de uitgang Moreelsepark. Ga onderaan de roltrappen linksaf, steek bij de verkeerslichten de weg over. Dan rechtdoor en na circa 200 meter aan het einde rechts. U ziet restaurant Se7en Utrecht na 30 meter aan uw linkerhand. Vanaf het CS zo´n 7 minuten lopen.

18 februari

19:15u tot 21:15u

Restaurant en zalencentrum Se7en, Mariaplaats 7, 3511 LH Utrecht, Nederland


1.

Democraten 66 (D66)

Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. De huidige politiek leider is Rob Jetten i. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. Belangrijkste initiatiefnemer en voorman (tot 1998) was de oud-journalist Hans van Mierlo i.

D66 haalde bij Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 9 zetels, 15 minder dan in 2021. De partij heeft vijf zetels in de Eerste Kamer. Er zit één Nederlands lid namens D66 in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...