Expertsessie ‘De toekomst van werk’, Utrecht - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Dinsdag 31 maart 2020
kalender

Expertsessie ‘De toekomst van werk’, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 18 februari 2020
plaats Utrecht
locatie Restaurant en zalencentrum Se7en, Mariaplaats 7, 3511 LH Utrecht, Nederland Toon locatie
organisatie Democraten 66 (D66) i

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) heeft onlangs zijn onderzoek naar de toekomst van werk afgesloten met het rapport ‘Het betere werk - de nieuwe maatschappelijke opdracht’. In dat rapport benoemt de WRR drie ...

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) heeft onlangs zijn onderzoek naar de toekomst van werk afgesloten met het rapport ‘Het betere werk - de nieuwe maatschappelijke opdracht’. In dat rapport benoemt de WRR drie ontwikkelingen in het werk van de toekomst, te weten nieuwe technologie, flexibilisering en intensivering van werk. Gepleit wordt voor het zeker stellen van ‘goed werk’ voor hen die werk hebben.

De verwachting is dat werk in technische beroepen zal blijven toenemen. Het percentage vrouwen in de technische beroepen blijft echter relatief laag in Nederland. Nog steeds kiezen minder meisjes dan jongens voor een technische studie en de uitval van vrouwen in de technische beroepen is relatief hoog. Hoe kunnen we de beeldvorming veranderen en ontwikkelingen ten gunste beďnvloeden?

Sprekers

Prof. dr. Godfried Engbersen is Hoogleraar Algemene Sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam voorzitter van de WRR-projectgroep Toekomst van werk

Drs. Akke Visser is Senior Manager bij VHTO, het Landelijk Expertisebureau Vrouwen/Meisjes en Bčta/Techniek. VHTO voert onderzoek uit naar attitudeverandering, studiekeuzeprocessen de beďnvloeding van mindsets bij meisjes op school en in hoger onderwijs. VHTO ondersteunt activiteiten die gericht zijn op bredere participaties van meisjes en vrouwen in de technische sector.

Aanmelden

In verband met de beperkt beschikbare ruimte en stoelen verzoeken wij u dringend zich van te voren aan te melden bij onze secretaris Nynke Hendriks, te bereiken via info@d66vmsocialeinnovatie.nl of via het contactformulier op onze homepage.

Voor de liefhebbers is er voorafgaand aan de expertsessie gelegenheid om samen te eten en bij te praten. Het diner is op dezelfde locatie bij restaurant Se7en, vanaf 17:30u. Ook voor het eten graag vooraf aanmelden via secretaris zodat er genoeg plek kan worden gereserveerd.

Agenda

  • Welkom door voorzitter en voorstelronde
  • Inleiding door Godfried Engbersen
  • Inleiding door Akke Visser
  • Vragen en discussie
  • Formuleren aanbevelingen
  • Sluiting

Routebeschrijving

Te voet vanaf Utrecht CS: loop vanuit het Centraal Station door de het nieuwe winkelcentrum Hoog Catharijne. Neem de uitgang Moreelsepark. Ga onderaan de roltrappen linksaf, steek bij de verkeerslichten de weg over. Dan rechtdoor en na circa 200 meter aan het einde rechts. U ziet restaurant Se7en Utrecht na 30 meter aan uw linkerhand. Vanaf het CS zo´n 7 minuten lopen.

18 februari

19:15u tot 21:15u

Restaurant en zalencentrum Se7en, Mariaplaats 7, 3511 LH Utrecht, Nederland


1.

Democraten 66 (D66)

Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. De functie van partijleider is sinds het vertrek van Alexander Pechtold i vacant. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. Belangrijkste initiatiefnemer en voorman (tot 1998) was de oud-journalist Hans van Mierlo i. De huidige partijvoorzitter is Anne-Marie Spierings i.

D66 haalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i 19 zetels, een winst van zeven zetels ten opzichte van het resultaat bij de verkiezingen in september 2012. De partij heeft zeven zetels in de Eerste Kamer.

2.

Meer over...