Liberaal Groen event circulaire economie met Mark Harbers en Allard Castelein, Vlaardingen

Molen Aeolus in Vlaardingen
datum 21 maart 2020
plaats Vlaardingen
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

Liberaal Groen event circulaire economie met Mark Harbers en Allard Castelein

datum: 21 maart 2020 09:00

plek: kroepoekfabriek vlaardingen

“Aan de slag voor een circulair en ondernemend Nederland”. Kom o.l.v. Talitha Muusse (Generatie Expert, Ondernemer in Duurzaamheid) op zaterdagochtend 21 maart meepraten, in de Kroepoekfabriek (Koningin Wilhelminahaven ZZ 2a, 3134 KG Vlaardingen). Met o.a.:

Inloop 09.15, aanvang 09.30, einde 12.30. Liberaal Groen organiseert deze bijeenkomst. Voor dit event vragen we een bijdrage van € 15.

Aanmelden: MijnVVD.

De transitie naar een circulaire economie is veel breder dan de energietransitie alleen en biedt Nederland enorme kansen. Het gaat om slim gebruik van schaarse grondstoffen, idealiter al vanaf het ontwerp van producten. Op 21 maart onderzoeken we die kansen, vanuit verschillende invalshoeken.

Behalve bovenstaande sprekers gaan ondernemers, politici en experts in kleinere groepen het gesprek aan over specifieke aspecten van een circulaire economie. Je kunt twee sessies uitkiezen, met elk een aansprekende inleider:


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 14 augustus 2023 Dilan Yesilgöz-Zegerius i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 24 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van 2021. De VVD werd daarmee voor het eerst in dertien jaar niet de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel tien zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...