Extra procedurevergadering: Werkbezoek Rusland, Den Haag - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Zondag 20 september 2020
kalender

Extra procedurevergadering: Werkbezoek Rusland, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 28 januari 2020 13:15 - 13:45
plaats Den Haag
locatie Wttewaall van Stoetwegenzaal i Toon locatie
zaal Wttewaall van Stoetwegenzaal i
toegankelijkheid besloten bijeenkomst
organisatie Tweede Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken (BUZA) i

  • Werkbezoek Rusland

    Details

  • De commissie besluit om het werkbezoek aan Rusland, gepland van 24-27 februari 2020, niet door te laten gaan vanwege de weigering van de Russische autoriteiten om een van de delegatieleden, het lid Sjoerdsma, toe te laten tot Rusland.
  • De voorzitter van de commissie zal de voorzitter van de commissie voor Buitenlandse Zaken van de Doema, in reactie op diens uitnodiging, in een brief antwoorden dat de commissie onder deze omstandigheden niet op de uitnodiging kan ingaan om een bezoek te brengen aan Rusland.
  • De commissie verzoekt de Kamervoorzitter om in een brief aan de Voorzitter van de Doema het ongenoegen over te brengen over het niet toelaten van de heer Sjoerdsma als lid van een officiële Kamerdelegatie voor een bezoek aan Rusland.
  • De commissie zal de Russische ambassadeur in Den Haag uitnodigen voor een gesprek met de commissie om een toelichting te geven op de weigering van de Russische autoriteiten om het lid Sjoerdsma toe te laten tot Rusland.

Bijlagen


1.

Procedurevergadering (PV)

2.

Tweede Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken (BUZA)

Deze vaste Tweede Kamercommissie i voert overleg over onderwerpen die te maken hebben met het beleid van de minister van Buitenlandse Zaken i.

Meer in het bijzonder gaat het daarbij onder meer om

3.

Meer over...