35188, nr. 15 - Amendement Bisschop over het bij KB met voorhang laten vervallen van artikel III - APK-, registratie- en kentekenplicht voor onder meer landbouw- en bosbouwtrekkers en verbod van nieuwe motorrijtuigen met beperkte snelheid

Dit amendement op het wetsvoorstel APK-, registratie- en kentekenplicht voor onder meer landbouw- en bosbouwtrekkers en verbod van nieuwe motorrijtuigen met beperkte snelheid werd op 24 januari 2020 ingediend door het Tweede Kamerlid Roelof Bisschop (SGP) i.
 
De toelichting van de indiener luidt als volgt:
 

Een deel van de landbouwvoertuigen komt slechts af en toe op de openbare weg en dat voor korte afstanden. De indiener wil voorkomen dat deze landbouwvoertuigen onnodig onder de kentekenplicht vallen. Hij stelt voor de komende jaren te bezien en te evalueren hoe de implementatie verloopt van de kentekenplicht voor landbouwvoertuigen die harder willen rijden dan 25 kilometer per uur en de uitzondering voor de landbouwvoertuigen die hieronder blijven, en wat dit in de praktijk betekent voor de handhaving en voor de doeltreffendheid van de regeling. Vervolgens kan op basis van deze evaluatie een nader besluit genomen worden over het al dan niet laten vervallen van artikel III. Dit koninklijk besluit wordt voorgehangen.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 24 januari 2020, amendement, nr. 15     KST3518815
Amendement Bisschop over het bij KB met voorhang laten vervallen van artikel III
 

2.

Dossier