Brief van het Presidium over een wijziging van het reglement voor de griffie voor de interparlementaire betrekkingen Staten-Generaal - Wijziging van het Reglement voor de griffie voor de interparlementaire betrekkingen in verband met het beleggen van het bevoegd gezag voor de griffie voor de interparlementaire betrekkingen Staten-Generaal bij de Griffiers van beide Kamers en de vervanging van de gemengde commissie door een overleg van voorzitters van de assembleedelegaties

Deze brief is onder nr. 1 toegevoegd aan dossier 35376 - Wijziging van het Reglement voor de griffie voor de interparlementaire betrekkingen ivm het bevoegd gezag voor de griffie.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van het Reglement voor de griffie voor de interparlementaire betrekkingen in verband met het beleggen van het bevoegd gezag voor de griffie voor de interparlementaire betrekkingen Staten-Generaal bij de Griffiers van beide Kamers en de vervanging van de gemengde commissie door een overleg van voorzitters van de assembleedelegaties; Brief Presidium; Brief van het Presidium over een wijziging van het reglement voor de griffie voor de interparlementaire betrekkingen Staten-Generaal
Document­datum 23-01-2020
Publicatie­datum 23-01-2020
Nummer KST353761
Kenmerk 35376, nr. 1
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2019-2020

 

35 376

Wijziging van het Reglement voor de griffie voor de interparlementaire betrekkingen in verband met het beleggen van het bevoegd gezag voor de griffie voor de interparlementaire betrekkingen Staten-Generaal bij de Griffiers van beide Kamers en de vervanging van de gemengde commissie door een overleg van voorzitters van de assembleedelegaties

Nr. 1

BRIEF VAN HET PRESIDIUM

Aan de leden

Den Haag, 23 januari 2020

Het presidium van de Tweede Kamer en het College van Senioren van de Eerste Kamer hebben zich verenigd met een voorstel tot wijziging van het Reglement voor de griffie voor de interparlementaire betrekkingen Staten-Generaal (Kamerstuk 35 376, nr. 2).

Het wijzigingsvoorstel moet ingevolge artikel 23, eerste lid, van het Reglement van Orde worden vastgesteld door beide Kamers. Het voorstel is van eenvoudige aard. Conform artikel 153, derde lid van het Reglement van Orde, kan de behandeling derhalve zonder vooronderzoek plaatsvinden.

Het presidium stelt de Kamer voor in te stemmen met het gewijzigd Reglement voor de griffie interparlementaire betrekkingen Staten-Generaal.

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal,

Khadija Arib

kst-35376-1

ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2020

Tweede Kamer, vergaderjaar 2019-2020, 35 376, nr. 1


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.