Gewijzigd amendement Hijink ter vervanging van nr. 8 over betrokkenheid van de Kamers - Wijziging van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg in verband met het creëren van een bevoegdheid voor Onze Minister om een voorgedragen kwaliteitsstandaard vanwege financiële gevolgen niet in het openbaar register op te nemen (financiële toetsing voorgedragen kwaliteitsstandaarden)

Dit gewijzigd amendement i is onder nr. 10 toegevoegd aan wetsvoorstel 35124 - Wijziging van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg in verband met de financiële toetsing van voorgedragen kwaliteitsstandaarden i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg in verband met het creëren van een bevoegdheid voor Onze Minister om een voorgedragen kwaliteitsstandaard vanwege financiële gevolgen niet in het openbaar register op te nemen (financiële toetsing voorgedragen kwaliteitsstandaarden); Amendement; Gewijzigd amendement van het lid Hijink ter vervanging van nr. 8 over betrokkenheid van de Kamers
Document­datum 16-01-2020
Publicatie­datum 16-01-2020
Nummer KST3512410
Kenmerk 35124, nr. 10
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2019-

2020

35 124

Nr. 10

Wijziging van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg in verband met het creëren van een bevoegdheid voor Onze Minister om een voorgedragen kwaliteitsstandaard vanwege financiële gevolgen niet in het openbaar register op te nemen (financiële toetsing voorgedragen kwaliteitsstandaarden)

GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID HIJINK TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 8

Ontvangen 16 januari 2020

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel F, wordt artikel 11d als volgt gewijzigd:

  • 1. 
    Het tweede lid komt te luiden:
  • 2. 
    Het besluit van Onze Minister of hij toestemming geeft wordt gedaan:
  • a. 
    niet eerder dan vier weken nadat de voorgenomen kwaliteitsstandaard en de analyse van de zorgautoriteit aan beide Kamers der Staten-Generaal is toegezonden; en
  • b. 
    niet later dan acht weken na de toezending door het Zorginstituut.
  • 2. 
    Het derde lid vervalt.

Toelichting

Dit amendement regelt een betrokkenheid voor beide Kamers wanneer het Zorginstituut een kwaliteitsstandaard die leidt tot een toename van de collectieve zorguitgaven voor toestemming heeft voorgelegd aan de Minister. Indiener vindt het van belang dat de Tweede Kamer vragen kan stellen over de inhoud van de op te nemen kwaliteitsstandaard in het register en over de financiële gevolgen die deze standaard heeft.

Hijink

kst-35124-10 ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2020

Tweede Kamer, vergaderjaar 2019-2020, 35 124, nr. 10


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.