Lillianne Ploumen, woordvoerder Buitenlandse Zaken TK, bij PvdA-Amsterdam

datum 27 januari 2020
plaats Amsterdam
aanwezigen E.M.J. (Lilianne) Ploumen i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Liliane Ploumen: maandag 27 januari, om 20:00, Van Musschenbroekstraat 3-HS, Amsterdam

Op maandag 27 januari schuift Lilianne Ploumen aan om te praten over haar portefeuilles en die zijn nogal omvangrijk: buitenlandse zaken en gezondheidszorg. Lees ook het interview vandaag in de Volkskrant over vrouwenemancipatie. Daarnaast is Lilianne ook Amsterdammer, dus we zijn benieuwd waar volgens haar het mooiste plekje in de stad zich bevindt en wat haar nieuwe (of oude) grootste ergernis over de stad is.

Heb je prangende vragen, of ben je gewoon benieuwd hoe je met negen sociaaldemocraten deze rechtse regering in de tang kunt krijgen en houden?

Kom maandag 27 januari om 20:00 naar de Van Musschenbroekstraat 3-HS en praat mee!


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...