Lillianne Ploumen, woordvoerder Buitenlandse Zaken TK, bij PvdA-Amsterdam - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Donderdag 26 november 2020
kalender

Lillianne Ploumen, woordvoerder Buitenlandse Zaken TK, bij PvdA-Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 27 januari 2020
plaats Amsterdam
aanwezigen E.M.J. (Lilianne) Ploumen i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Liliane Ploumen: maandag 27 januari, om 20:00, Van Musschenbroekstraat 3-HS, Amsterdam

Op maandag 27 januari schuift Lilianne Ploumen aan om te praten over haar portefeuilles en die zijn nogal omvangrijk: buitenlandse zaken en gezondheidszorg. Lees ook het interview vandaag in de Volkskrant over vrouwenemancipatie. Daarnaast is Lilianne ook Amsterdammer, dus we zijn benieuwd waar volgens haar het mooiste plekje in de stad zich bevindt en wat haar nieuwe (of oude) grootste ergernis over de stad is.

Heb je prangende vragen, of ben je gewoon benieuwd hoe je met negen sociaaldemocraten deze rechtse regering in de tang kunt krijgen en houden?

Kom maandag 27 januari om 20:00 naar de Van Musschenbroekstraat 3-HS en praat mee!


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). Politiek leider is sinds 9 december 2016 Lodewijk Asscher i, die Diederik Samsom i in een interne verkiezing versloeg. Asscher is bij de verkiezingen van 2021 opnieuw lijsttrekker.

De PvdA heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i een verlies geleden van 29 zetels en ging terug van 38 naar negen zetels. De partij heeft acht zetels in de Eerste Kamer i.

2.

Meer over...