In gesprek met Mark Harbers en Pieter Litjens: Liberaal Groen nieuwjaarsbijeenkomst, Den Haag - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Maandag 28 september 2020
kalender

In gesprek met Mark Harbers en Pieter Litjens: Liberaal Groen nieuwjaarsbijeenkomst, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 22 januari 2020
plaats Den Haag
aanwezigen M.G.J. (Mark) Harbers i, P.J.M. (Pieter) Litjens i e.a.
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

In gesprek met Mark Harbers en Pieter Litjens: Liberaal Groen nieuwjaarsbijeenkomst

datum: 22 januari 2020 18:00

plek: Mauritskade 21 Den haag

Liberaal Groen wenst je een voorspoedig én duurzaam 2020. Start goed: ga op 22 januari in gesprek met Tweede Kamerlid Mark Harbers en met Pieter Litjens, de nieuwe voorzitter van Liberaal Groen. Je bent welkom 18.00-20.00 (Algemeen Secretariaat VVD, Mauritskade 21, Den Haag).

Aanmelden? Klik dan hier! We vragen een bijdrage in de kosten van € 10. Heb je problemen met aanmelden? Mail dan naar strategie@vvd.nl.

We gaan graag in gesprek met je: is het kabinet goed duurzaam bezig? Welke duurzame thema’s moeten in ieder geval in het verkiezingsprogramma 2021? Inspiratie nodig voor de permanente campagne? En wat je verder belangrijk vindt.

Meer informatie over onze geplande activiteiten in 2020 zijn te vinden op onze website.

Tot dan!


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een 'rechtse' liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i 33 zetels. Dit waren acht zetels minder dan bij de vorige verkiezingen. De VVD werd wel met afstand de grootste partij in de Tweede Kamer. Tweede Kamerlid Wybren van Haga i werd in september 2019 uit de partij werd gezet. Sindsdien vormt hij zijn eigen fractie waardoor de VVD-fractie bestaat uit 32 zetels. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel 12 zetels.

2.

Meer over...