Scholenreis in Haarlem - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Zondag 5 april 2020
kalender

Scholenreis in Haarlem

Grote of Sint-Bavokerk in Haarlem
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 24 februari 2020 19:30
plaats Haarlem
locatie Stedelijk Gymnasium Prinsenhof 3 Toon locatie
aanwezigen P.H. (Paul) van Meenen i e.a.
organisatie Democraten 66 (D66) i

D66 gaat in gesprek met leraren, scholieren, ouders en leden van D66 over de toekomst van het onderwijs. Kom naar deze bijeenkomst in Haarlem en praat mee over onze nieuwe onderwijsvisie.

Jeroen Mooijman

Alles over de D66 Scholenreis en de aanstaande nieuwe onderwijsvisie vind je op D66.nl/scholenreis.

Leraren, ouders en leerlingen willen eigenlijk maar één ding: de beste kansen via goed onderwijs. Voor de toekomst van jongeren is het belangrijk dat zij zich op school kunnen ontplooien en docenten de ruimte krijgen om die kansen te bieden.

Te lang ging het in discussies over onderwijs over het maken van ‘rendement’. Over ‘gemiddelden’. Over ‘systemen’. De leerling moet zich aanpassen aan het onderwijs, in plaats van dat iedere leerling het onderwijs krijgt dat bij ze past. In veel gevallen bepaalt de plek waar je wieg heeft gestaan nog steeds de opleiding die je later volgt. En het beroep leraar is steeds verder uitgehold, terwijl de werkdruk hoger is geworden. Met een groeiend lerarentekort als gevolg.

In gesprek over een nieuwe visie

Daarom gaan we de komende periode in gesprek. Ook in Haarlem. Op scholen, met leraren, met scholieren en met ouders. We willen samen met hen en onze leden werken aan een nieuwe visie op het basis- en voortgezet onderwijs. Want met alleen onderwijsinvesteringen komen we er niet. Daarom gaat D66-Tweede Kamerlid Paul van Meenen het land door. Hij bezoekt scholen en in de avond gaan zij in gesprek met geïnteresseerden, betrokkenen en D66-leden over de toekomst van het onderwijs.

Alles over de D66 Scholenreis en de aanstaande nieuwe onderwijsvisie vind je op D66.nl/scholenreis.

Aanmelden Scholenreis Haarlem

 • Naam*

  Voornaam Achternaam

 • E-mailadres*
 • Ik ben lid van D66*
  • Ja
  • Nee
 • Comments

  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

24 februari

19:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur)

Stedelijk Gymnasium Haarlem

Prinsenhof 3

2011 TR Haarlem


1.

Democraten 66 (D66)

Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. De functie van partijleider is sinds het vertrek van Alexander Pechtold i vacant. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. Belangrijkste initiatiefnemer en voorman (tot 1998) was de oud-journalist Hans van Mierlo i. De huidige partijvoorzitter is Anne-Marie Spierings i.

D66 haalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i 19 zetels, een winst van zeven zetels ten opzichte van het resultaat bij de verkiezingen in september 2012. De partij heeft zeven zetels in de Eerste Kamer.

2.

Meer over...