Speeddate bijeenkomst met Liberaal Vrouwennetwerk, Arnhem

Arnhem, Kleine Oord met Eusebiuskerk
datum 17 januari 2020
plaats Arnhem
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

Speeddate bijeenkomst met Liberaal Vrouwennetwerk

datum: 17 januari 2020 13:00

plek: Markt 11 6811CG Arnhem

Als voorbereiding op deze verkiezingen organiseert het Liberaal Vrouwen Netwerk een speeddatebijeenkomst voor eenieder die zich wil oriënteren op een plaats op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer of op een bestuurlijke functie, politiek dan wel maatschappelijk. Het LVN doet dit in samenwerking met het Liberaal Netwerk Maatschappelijk Middenveld.

Deze bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 17 januari 2020 13.00 - 16.00 uur, incl. lunch Provinciehuis Gelderland Markt 11 6811CG Arnhem.

Aanmelden kan via: MijnVVD

Voor alle functies geldt dat de VVD wel wat ‘vrouw’ kan gebruiken! Tot op heden hebben toegezegd mee te werken: - Christianne van der Wal, voorzitter hoofdbestuur en gedeputeerde bij de provincie Gelderland, gastvrouw van deze bijeenkomst, en - Tanja Klip-Martin, dijkgraaf waterschap Vallei en Veluwe. Dit gezelschap zal nog worden gecompleteerd met bestuurders maatschappelijk middenveld en leden van de Tweede Kamer. Hun namen worden op korte termijn bekend gemaakt.

Al met wordt dit een gevarieerd gezelschap dat graag expertise, enthousiasme en betrokkenheid met het liberale gedachtegoed met de aanwezigen wil delen! De kosten voor deze bijeenkomst zijn € 20,00 incl. lunch. Introducees welkom!


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 14 augustus 2023 Dilan Yesilgöz-Zegerius i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 24 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van 2021. De VVD werd daarmee voor het eerst in dertien jaar niet de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel tien zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...