Verslag houdende een lijst van vragen en antwoorden - Wijziging van de begrotingsstaat van het Infrastructuurfonds voor het jaar 2019 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota)

Dit verslag houdende een lijst van vragen en antwoorden is onder nr. 3 toegevoegd aan wetsvoorstel 35350 A - Wijziging begroting Infrastructuurfonds 2019 (Najaarsnota) i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van de begrotingsstaat van het Infrastructuurfonds voor het jaar 2019 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota); Verslag houdende een lijst van vragen en antwoorden; Verslag houdende een lijst van vragen en antwoorden
Document­datum 19-12-2019
Publicatie­datum 20-12-2019
Nummer KST35350A3
Kenmerk 35350 A, nr. 3
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2019-

2020

35 350 A

Wijziging van de begrotingsstaat van het Infrastructuurfonds voor het jaar 2019 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota)

Nr. 3

VERSLAG HOUDENDE EEN LIJST VAN VRAGEN EN ANTWOORDEN

Vastgesteld 19 december 2019

De vaste commissie voor Infrastructuur en Waterstaat, belast met het voorbereidend onderzoek van dit voorstel van wet, heeft de eer verslag uit te brengen in de vorm van een lijst van vragen met de daarop gegeven antwoorden.

De vragen zijn op 5 december 2019 voorgelegd aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat. Bij brief van 17 december 2019 zijn ze door de Minister van Infrastructuur en Waterstaat beantwoord.

Met de vaststelling van het verslag acht de commissie de openbare behandeling van het wetsvoorstel voldoende voorbereid.

De voorzitter van de commissie,

Agnes Mulder

De adjunct-griffier van de commissie,

Schuurkamp

kst-35350-A-3 ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2019

Vraag 1

Hoe verhoudt de budgetverlaging voor Vervanging en Renovatie, artikel 12, zich tot het toevoegen van budget voor onderhoud en vervanging vanuit de balanspost Nog Uit Te Voeren Werkzaamheden op de agent-schapsbegroting Rijkswaterstaat (begroting XII)?

Antwoord 1

De genoemde mutaties staan los van elkaar. De balanspost Nog Uit Te Voeren Werkzaamheden (NUTW) is bedoeld om vertragingen en/of versnellingen in de onderhoudswerkzaamheden van het agentschap Rijkswaterstaat op te vangen. De middelen op de balanspost zijn reeds bestemd voor Beheer en Onderhoud en niet vrij inzetbaar. Vervanging en Renovatie wordt rechtstreeks bekostigd vanuit het Infrastructuurfonds. Dit loopt dus niet via de agentschapsbegroting van Rijkswaterstaat. Voor Vervanging en Renovatie wordt de kasraming periodiek aangepast aan de programmering en dit leidt tot mutaties in de begroting van het Infrastructuurfonds.

Vraag 2

Waarom is voor de A9 Badhoevedorp-Holendrecht niet eerder de benodigde verplichtingenruimte van 1,4 miljard euro gecreëerd?

Antwoord 2

De verplichtingenruimte van 1,4 miljard euro is gecreëerd voor de omzetting naar het DBFM-contract. Dit is niet eerder gebeurd, omdat dit pas kan na afronding van de aanbesteding (incl. overeenstemming over de financiering). De aanbesteding van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht is afgerond in december 2019. Om deze reden wordt de benodigde verplichtingen ruimte nu gecreëerd.

Tweede Kamer, vergaderjaar 2019-2020, 35 350 A, nr. 3 2


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.