Bijeenkomst Toekomstlab Duurzaamheid, Zwolle

Zwolle, Nederland.
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 1 februari 2020 10:00 - 14:00
plaats Zwolle
aanwezigen W.J. (William) Moorlag i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Het Toekomstlab is hét platform van het nieuwe project: Zeker zijn van een Eerlijke Toekomst. Het project waarin we op zoek gaan naar nieuwe sociaal-democratische antwoorden op de vragen van morgen én overmorgen op de thema’s wonen, werk, zorg, onderwijs en duurzaamheid.

We willen allemaal werken aan een schone wereld. De lusten en lasten op weg naar duurzaamheid willen we eerlijk verdelen. Wat voor voorstellen kunnen we bedenken om dat voor elkaar te krijgen? Bij de eerste workshop tijdens de ledendag in Eindhoven op 16 november werden al mooie ideeën bij elkaar gebracht. Samen met Tweede Kamerlid William Moorlag, interessante gasten zoals internationaal energie- en klimaatonderzoeker Heleen de Coninck, en met jullie gaan hier graag mee verder tijdens de volgende bijeenkomst op 1 februari in Zwolle, van 10.00 tot 14.00 uur.

Programma

10.00-10.30: Inloop met koffie, thee en koekjes

10.30-10.40: Welkom door dagvoorzitter Constantijn Jansen op de Haar en Tweede Kamerlid William Moorlag

10.40-11.10: Mini-college door Heleen de Coninck, universitair hoofddocent Environmental Science

11.10-11.30: Ruimte voor reflectie door William en vragen vanuit het publiek

11.30-12.00: Lokale best practices met o.a. Eef van Ooijen (wethouder Brummen), Tijs de Bree (gedeputeerde Overijssel) en Matthijs Nijboer (directeur Natuur en Milieu Overijssel)

12.00-12.30: Lunch

12.30-14.00: Interactief gedeelte met aanwezigen

Meld je aan

Dit evenement is vol! Stuur een mailtje naar redactie@pvda.nl als je graag op de reservelijst wil.

Locatie, routebeschrijving en parkeren

Locatie: BrainZ Lübeckplein 68, 8017 JS Zwolle

BrainZ zit pal achter het station, Uitgang Zuid, regenboogpad oversteken, het Lübeckplein oplopen en je vindt BrainZ aan de rechterkant.

Met de auto? Gebruik dan parkeergarage Lübeck (Hanzeplein, 8017 JD te Zwolle)

Vragen?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met pwolthof@pvda.nl


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...