35282, nr. 13 - Amendement Wiersma/van der Molen over bij AMvB aanwijzen van uitzonderingen op de meerwaardetoets - Wet taal en toegankelijkheid

Dit amendement op het wetsvoorstel Wet taal en toegankelijkheid werd op 10 december 2019 ingediend door de Tweede Kamerleden Dennis Wiersma (VVD) i en Harry van der Molen (CDA) i.
 
De toelichting van de indieners luidt als volgt:
 

Dit amendement voorziet in een grondslag op basis waarvan bij of krachtens algemene maatregel van bestuur specifieke situaties worden vastgesteld waaronder opleidingen of groepen van opleidingen aangewezen kunnen worden waarvoor geen meerwaardetoets geldt. Naast gevallen waarin specifieke regionale of economische omstandigheden of tekorten op de arbeidsmarkt tot vrijstelling van de meerwaardetoets zouden kunnen nopen, valt voorts te denken aan gevallen waarin de meerwaarde van een anderstalige opleiding zo evident is, dat de moeite van een meerwaardetoets voor de opleiding kan worden bespaard. Dit om overbodige bureaucratie bij de onderwijsinstellingen en de NVAO te voorkomen.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 10 december 2019, amendement, nr. 13     KST3528213
Amendement Wiersma/van der Molen over bij AMvB aanwijzen van uitzonderingen op de meerwaardetoets
 

2.

Dossier