I'm Not Bossy, I'm the Boss, Amsterdam - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Woensdag 8 april 2020
kalender

I'm Not Bossy, I'm the Boss, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 8 december 2019 20:30
plaats Amsterdam
locatie De Balie Toon locatie
aanwezigen S.M.J.G. (Sharon) Gesthuizen i, M. (Myrthe) Hilkens i e.a.
organisatie De Balie i

I'm Not Bossy, I'm the Boss

Vrouwen in topfuncties en zichtbare posities krijgen veel met seksisme te maken: in de pers, op het werk en pijnlijk genoeg zelfs aan het thuisfront. In tegenstelling tot veel mannen komen vrouwen aan de top ondanks hun sekse, niet dankzij hun sekse. Het probleem speelt overal waar je kijkt: in de politiek, de kunstensector, het bedrijfsleven, de sport, de wetenschap en de journalistiek. Zeker als je succesvol én mooi bent. Hoe is het om een vrouw aan de top te zijn? En hoe stoppen we bewust, onbewust, welwillend en onwelwillend seksisme?

Samen met Nasty Women Amsterdam organiseert De Balie een avond waar we luisteren naar de ervaringen van zichtbare vrouwen uit de politiek, kunst, wetenschap en journalistiek. Kunstenaar Tinkebell vertelt in een inleiding wat ze aan seksisme om zich heen ziet gebeuren. Stella Bergsma, Sharon Gesthuizen, Els van der Plas, Liza Mügge en Myrthe Hilkens delen hun ervaringen en ideeën.

Dit programma is een samenwerking met Nasty Women Amsterdam / #teamFemke


Inhoudsopgave

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg i is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...